• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Ağırnaslı Şehidimiz Burhan Kaplan’ın İsmi Hatıra Ormanında Yaşatılacak

Ağırnaslı Şehidimiz Burhan Kaplan’ın İsmi Hatıra Ormanında Yaşatılacak
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Şubat ayında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde hain terör örgütü tarafından şehit edilen Ağırnaslı...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Şubat ayında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde hain terör örgütü tarafından şehit edilen Ağırnaslı Hava Piyade Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan anısına Ağırnas'ta oluşturulan hatıra ormanına Garnizon Komutanı Hv. Plt.Tümgeneral İsmail Yalçın, Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, şehidin ailesi ve mahalle halkı ile fidan dikimi gerçekleştirdi.

Melikgazi Belediyesi tarafından Ağırnas ile Gölbaşı bölgesi arasında 40 bin m2 lik alanda oluşturulan Şehit Burhan Kaplan Hatıra Ormanı'nda protokol üyeleri, şehit ailesi ve vatandaşlar tarafından 1000 adet çam fidanını dikildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç fidan dikim töreninde yaptığı açıklamada "Şükürler olsun güzel bir günde Ağırnas bölgemizde çok değerli Garnizon Komutanımız, askerlerimizle ve mahalle halkımızla birlikte kahraman şehidimiz Burhan Kaplan'ın anısına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikiyoruz. Güzel insanlar güzel işlere vesile olurlar. Bugün şehidimiz anısına ağaç dikme kampanyası yaparak oluşturulan bu ormana ismini vermiş oluyoruz. Bu çamlarımız burada büyüyecek gelişip serpilecek bizde Melikgazi Belediyesi olarak bakımını sağlayacağız. Ağırnasımızın yeşermesine vesile olacak, şehidimizin ismini burada yaşatacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan ailelerine, yakınlarına, dostlarına sabır diliyorum."dedi

Mahalle halkı adına bir konuşma yapan Ağırnas Mahalle Muhtarı Muharrem Uzun da "Ağırnas 10-15 senede alamadığı hizmeti Melikgazi Belediyesi'ne bağlanır bağlanmaz bir haftada aldı. Bundan dolayı tüm mahalle halkım adına başkanımıza ve ekine minnettarım. Başkanımız her konuda olduğu gibi şehidimiz için hatıra ormanı oluşturma önerimize duyarlık gösterdi ve en büyük katkıyı sağladı. Bu anlamlı hizmetlerinden dolayı başta başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç olmak üzere tüm Melikgazi Ailesine teşekkür ediyorum."dedi.

Fidan dikim töreninde Ağırnaslı 90 yaşındaki Pembe Özsoy ile bir süre sohbet eden, elini öpüp hayır duasını alan Başkan Memduh Büyükkılıç, daha sonra Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tümgeneral İsmail Yalçın ve beraberindeki heyetle birlikte esnaf ziyaretinin ardından Mimar Sinan'ın doğduğu evde incelemelerde bulundular.

Ağırnaslı Şehidimiz Burhan Kaplan’ın İsmi Hatıra Ormanında Yaşatılacak

Ağırnaslı Şehidimiz Burhan Kaplan’ın İsmi Hatıra Ormanında Yaşatılacak

Ağırnaslı Şehidimiz Burhan Kaplan’ın İsmi Hatıra Ormanında Yaşatılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim