• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Agc Yönetim Kurulu Şah-ı Merdan Derneği’ni Ziyaret Etti

Agc Yönetim Kurulu Şah-ı Merdan Derneği’ni Ziyaret Etti
Şah-ı Merdan Derneği'ne iadei ziyarette bulunan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleri, toplumsal barış mesajı...

Şah-ı Merdan Derneği'ne iadei ziyarette bulunan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleri, toplumsal barış mesajı verdi.

Fabrikalar mahallesindeki dernek binasında gerçekleşen iadei ziyarette AGC Başkanı Mevlüt Yeni, ilk kez bir Alevi derneğinin davetlisi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin anlam ve önemi üzerine dernek üyelerine hitap eden AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Ankara Kızılay'da onlarca yurttaşın ölümüne neden olan bombalı saldırı nedeniyle üzüntülü olduklarını bildirdi. Zor bir dönemden geçen Türkiye'nin kurtuluşunun etnik kimlik, dil, din ve kültür farklılıklarını çağdaş demokrasi şemsiye altından toplayabilmesinden geçtiğini vurgulayan AGC Başkanı Yeni, "Bu anlamda Şah-ı Merdan Derneği'nin toplumun çok değişik katmanlarıyla olan başarılı iletişimini takdir ediyorum. Hacı Bektaş Veli'nin "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" sözüyle ortaya koyduğu yaşam felsefesini hayata geçirmeye en çok bu dönemde ihtiyacımız var. Aleviliği biliyoruz, tanıyoruz ama bunu dışa açacak olan, doğru tanıtacak olan da bu tür derneklerdir. Ben ilk kez bir Alevi örgütünde davetli olarak bulunuyorum. Bu da Şah-ı Merdan sayesinde oldu. Bundan memnuniyet duyuyorum. Barış içinde yaşamamızın yolu hoşgörüden geçiyor" dedi.

YENİ, ONURSAL ÜYE OLDU

Anadolu'nun engin bir hoş görü kültürüyle yoğrulduğunu, bunu da Hacı Bektaş Veli'ye, Yunus Emre'ye, Mevlana'ya ve Abdal Musa'ya borçlu olduklarını dile getiren Şah-ı Merdan Derneği Başkanı Şükrü Yıldız, amaçlarının Alevi kültürüyle diğer inanç mensuplarını "önce insan" diyen ortak paydada buluşturmak olduğunu söyledi. Kuruldukları günden bu yana eğitim faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinliklerle Alevilerin gerçek dünyasını bütün toplum katmanlarına doğru bir şekilde anlatmaya çalıştıklarını belirten Yıldız, şunları söyledi: " Türkiye'nin toplumsal barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde, umarım bir nebze olsun katkıda bulunuruz" . Ziyaret sonunda AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve konuklardan işkadını Sibel Gezen, form doldurarak Şah-ı Merdan Derneği'ne onursal üye oldular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim