• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Agc Başkanı Şener, Yerel Basına Sahip Çıkılmasını İstedi

Agc Başkanı Şener, Yerel Basına Sahip Çıkılmasını İstedi
CHP Efeler İlçe Başkanlığı yönetimi, Aydın Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti.

CHP Efeler İlçe Başkanlığı yönetimi, Aydın Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti. AGC Başkanı Semra şener, ziyarette yerel basına sahip çıkılmasını istedi.

30 Ocak'ta yapılan seçimle yeni başkan seçilen Semra Şener ve yönetimini tebrik eden yönetim, cemiyete çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarete CHP İlçe Başkanı Selim Gürgün, yönetim kurulu üyeleri Şule Cıvkaroğlu, Nurhayat Yılmazer, Nevzat Arslan ve Sadullah Deliktaş katıldı. Ziyarette Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Tevfik Akbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Sayman Hüsamettin Kaçar'da hazır bulundu.

Konuklara Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin çalışmaları hakkında bilgi veren AGC Başkanı Semra Şener, Aydın'da yerel basının çalışmalarını ve yaşadıkları zorlukları anlattı. Cemiyet olarak yerel basının sorunlarına çözüm üretmek için çalıştıklarını ve projeler ürettiklerini ifade etti. Başta yer sorunu olmak üzere Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin ve Aydın basınının yaşadığı sorunları da tek tek çözmek için yola çıktıklarını anlatan Şener, yeni binalarında ağırladıkları CHP İlçe yönetiminden yerel basına sahip çıkmalarını istedi.

Geçtiğimiz Cuma günü Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Çalıştayı ödül töreninde başlattıkları "Her gün her eve her işyerine bir yerel gazete" kampanyasıyla ilgili de CHP İlçe yönetiminden destek isteyen Şener, tüm partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve Aydın'da yaşayan herkesi, Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin başlattığı kampanyaya destek olmaya davet etti.

Gazete okumanın, yerel basına sahip çıkmanın Aydın'a çok yakışacak bir davranış ve tavır olacağının altını çizen Şener, kampanyanın amacına ulaşacağına inandığını vurguladı. Diğer illerden gelen satış rakamlarının kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Şener , kaliteli yayıncılık anlamında her türlü atılımı yapan Aydın'ın yerel medyasının da bu rakamları görmeyi hak ettiğini söyledi. Geçen hafta üniversiteyle gerçekleştirilen eğitim çalıştayı çerçevesinde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin çok değerli hocalarını ağırladıklarını ve hocalardan Aydın basının tam not aldığını söyledi. Hem içerik, hem de görsel anlamda çok değerli profesörlerin ve doçentlerin iyi not aldığı yerel gazetelerimize şimdi Aydın'ın Aydınlının sahip çıkma zamanı diyen Şener, "Bizi namerde muhtaç etmeyin. Aydın'da yayın yapan hiçbir gazeteci arkadaşım kalemini satmaz, sayfalarını manşetini satmaz. Hiçbiri satın alınamaz. Ama nereye kadar? Hiçbirinin tenezzül etmediği ve dimdik durduğu bu atmosferde bence her biri desteklenmeyi hak ediyorlar. Yerel gazetelerinizi bayinizden satın alırsanız, onu başka kimselere muhtaç etmezsiniz. Bir başka değişle onu namerde muhtaç etmezsiniz. Gazetesinin baskı maliyetini okuruyla çıkaran bir gazete daha özgür, daha bağımsız olur. Onun bunun adamı olmaz. Aydın da bu konuda tam bir örnektir. Hiçbir gazetemize, hiçbir gazetecimize bu yaftayı yapıştıramazsınız. Aydın ve Aydınlı işte buna sahip çıkmak zorundadır. Biz 1990 yılında kurulmuş Aydın'ın en köklü gazeteciler cemiyeti olarak işte tam da bu dik duruşa sahip çıkmak için bu kampanyayı başlattık. Ve herkesten de bu kampanyamıza destek olmasını haklı olarak bekliyor ve istiyoruz"diye konuştu.

Ziyaretten çok büyük keyif aldıklarını ifade eden CHP İlçe Başkanı Selim Gürgün de, yerel medyanın önemine değindiği konuşmasında CHP olarak kampanyayı sonuna kadar desteklerini ve her gün kendileri de bir yerel gazete satın alarak kampanyaya destek olacaklarını ifade etti. Yerel medyanın varlığının ve tarafsızlığının demokrasi için olmazsa olmaz bir olgu olduğuna inandıklarını belirten Gürgün, Aydın'daki herkesi de Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin başlattığı "Her gün, her eve, her işyerine, 1 yerel gazete" kampanyasına destek olmaya çağırdı.

CHP İlçe Başkanı ve İlçe yönetimi AGC Başkanı Semra Şener ve yeni yönetimine başarılar dileyerek günü anısına bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Agc Başkanı Şener, Yerel Basına Sahip Çıkılmasını İstedi

Agc Başkanı Şener, Yerel Basına Sahip Çıkılmasını İstedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim