• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

AGC Başkanı Deniz: Gazetecilik 10-15 yıldır acayip bir şekilde yozlaşmış durumda

AGC Başkanı Deniz: Gazetecilik 10-15 yıldır acayip bir şekilde yozlaşmış durumda
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, "Gazetecilik mesleği son 10-15 yıldır acayip bir şekilde yozlaşmış durumda ve buz yozlaşma hızla devam...

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, "Gazetecilik mesleği son 10-15 yıldır acayip bir şekilde yozlaşmış durumda ve buz yozlaşma hızla devam ediyor." dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Aydın'da da kutlandı. Aydın Valiliği önünde düzenlenen törene, AGC, AGD üyeleri ve gazeteciler katıldı. İlk olarak Atatürk büstüne çelenk koyan gazeteciler, daha sonra saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Daha sonra açıklama yapan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, "Adı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olsa da baktığımızda hiç kimsenin memnun olmadığı bir günü kutlayamamanın ne kadar trajıkomik bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum. Ülkemizde maalesef basın denince özgürlük konusu en fazla tartışılan, dünyan gündemine oturan bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Basın özgürlüğü sırlamasında 180 ülke arasında 149. sırada, küme düşme hattında olduğumuzu dikkate alırsak ve bunun gibi birçok rakamlarla ortaya çıkan duruma baktığımızda, nasıl bir bayram kutladığımız ya da kutlayamadığımızı daha net görürüz. Devletin resmi rakamlarına göre 7 bin gazeteci iş arıyor bu ülkemizde. Basınla ilgili hazırlanan yasa ve yönetmeliklerin bir an önce hayata geçirilmesini temenni ettiğimiz bugün, haber alma ve haber verme hakkını sağlıklı bir şekilde kullanmak isteyen meslektaşlarımız, düşüncenin suç olmaktan çıkarılmasını, ellerinden alınan sosyal ve ekonomik haklarının geri verilerek ekonomik anlamda refaha kavuşmalarını haklı olarak beklemektedirler. 10 Ocak çoktan kutlama olmaktan çıkmış, burada bizim yaptığımız gibi artık dayanışma günü olarak anılır olmuştur." dedi.

"Maalesef kutlanacak bir durum yok ortada. Ama şunu belirtmeden geçmeyeceğim. Gazetecilik mesleği son 10-15 yıldır acayip bir şekilde yozlaşmış durumda ve buz yozlaşma hızla devam ediyor." diyen Aydın, "Gazetecilerin çok sorunu var. Ama bunu çözecek olan yine gazetecilerdir. Bu sorunları başkaları çözmez. Önce biz kendimiz düzelmeliyiz, kendimiz çaba harcamalıyız ki, sorunlarımız çözülebilsin. Başka kurtarıcılar beklemeye gerek yok. Öncelikle gazetecilik mesleğindeki yozlaşma sona ermesi, yeni yasalarla gazetecilik mesleğinin korunması için çaba harcamalıyız. En azından 10 Ocaklar'da bir araya gelebiliyoruz. Bu bile güzle bir şey." diye konuştu.

Bu arada Aydın yerel Flaş Gazetesi Sahibi Semra Şener, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, meslektaşlarına çiçek hediye etti.

AGC Başkanı Deniz: Gazetecilik 10-15 yıldır acayip bir şekilde yozlaşmış durumda

AGC Başkanı Deniz: Gazetecilik 10-15 yıldır acayip bir şekilde yozlaşmış durumda

AGC Başkanı Deniz: Gazetecilik 10-15 yıldır acayip bir şekilde yozlaşmış durumda

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim