• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Ağbaba’dan Demokrasi Çıkışı

Ağbaba’dan Demokrasi Çıkışı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba, sendikalaşmanın bir demokrasi ölçütü olduğunu savunarak, Avrupa'da sendikalaşma...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Yardımcısı Veli Ağbaba, sendikalaşmanın bir demokrasi ölçütü olduğunu savunarak, Avrupa'da sendikalaşma oranı yüzde 50 iken, Türkiye'de bu rakamın yüzde 11'i geçemediğini kaydetti.

CHP Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen "CHP Politikalarında Sivil Toplumun İşlevleri, Yeri ve Önemi" konulu toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 5 Mart'ta düzenlenecek bir başka toplantıya laiklik ve demokrasiye inanan tüm sivil toplum kuruluşlarını davet eden Veli Ağbaba, sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaptı. Avrupa'da demokrasinin gelişip gelişmediğini, sivil toplum kuruluşu sayısının gösterdiğini savunan Ağbaba, şöyle konuştu:

"12 EYLÜL REJİMİNİN EN KÖTÜ MİRASI"

"Bir ülkenin demokratik olup olmadığı sendikalaşmayla ölçülebilir. Avrupa ülkelerinde yüzde 50'yi aşan sendika oranı Türkiye'de yüzde 11'i geçememektedir. Sivil toplum kuruluşlarına üye sayısı ise Avrupa'nın neredeyse yüzde 10'udur. Türkiye'de 12 Eylül rejiminin bize bıraktığı en kötü miraslardan biri de budur. En çok sivil topluma, örgütlü güçlere karşı yapıldı. Maalesef hala o mirası yok edemedik. Hala örgütlenmenin önündeki engeller devam ediyor. Yapmamız gereken en önemli şeylerden biri, her alanda örgütlenmemiz gerekiyor. Laik, demokratik cumhuriyet varlığı tabii ki CHP'nin sorumluluğundadır. Koruması, kollaması, yaşatması, geliştirmesi bizim için vazgeçilmez ve en öncelikli görevdir ancak bu sadece bizim değil, hep beraber bu toplumda aydınlığa, barışa, insan haklarına inanan hepimizindir. Bu mücadeleyi hepimiz başlatabilmeliyiz."

Ağbaba’dan Demokrasi Çıkışı

Ağbaba’dan Demokrasi Çıkışı

Ağbaba’dan Demokrasi Çıkışı

Ağbaba’dan Demokrasi Çıkışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim