• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ağbaba: Türkiye, Ortadoğu ülkesi gibi oldu

Ağbaba: Türkiye, Ortadoğu ülkesi gibi oldu
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'nin Ortadoğu ülkesi gibi her gün bombalar patlayan bir ülke haline geldiğini...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'nin Ortadoğu ülkesi gibi her gün bombalar patlayan bir ülke haline geldiğini söyledi. Ağbaba, "Eskiden asker, polis dağda silahlı çatışmada şehit ediliyordu. Şimdi çocuğuyla alış veriş yaparken veya evinde katlediliyor." dedi.

Veli Ağbaba, Diyarbakır Çınar İlçesi'nde bombalı araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit olan Esra Köse Başaran ve saldırıdan yaralı olarak kurtulan polis memuru Cengiz Başaran'ın Doğanşehir İlçesi'nde yaşayan ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Saldırıda yaralanan polis memuru Cengiz Başaran'ı, kardeşi ve oğlunu tedavi gördükleri Ankara GATA'da daha önce ziyaret eden Ağbaba, ailelere yaralıların durumu hakkında bilgi verdi. Anne Medine Başaran, "Oğlum iyileşir, mesleğine başlarsa oğlumu yanımda istiyorum, tekrar o bölgeye gönderemem. Zaten eşim mağdur. Gözleri görmüyor. Diyaliz hastası. Ben 6 aydır uyku uyumuyordum. Devlet, oğlumu Malatya'da görevlendirsin" diye konuştu.

"BİR TARAFTA PKK, DİĞER TARAFTA IŞİD"

Ağbaba, taziye ziyaretlerinin ardından Günedoğru (Harapşehir) Mahallesi sakinleriyle biraya geldi. Türkiye'nin Ortadoğu ülkesi gibi her gün bombalar patlayan bir ülke olduğunu kaydeden Ağbaba, "Eskiden asker, polis dağda silahlı çatışmada ölüyordu. Şimdi kimi zaman yatağında, kimi zaman çocuğuyla alış veriş yaparken katlediliyor. Bu süreç Türkiye'ye çok pahalıya mal oldu. Bir taraftan PKK diğer taraftan IŞİD, Türkiye yangın yerine döndü. Türkiye'de terör ve yoksulluk büyük problem. En önemlisi huzur. Huzur olmadan hiçbir şey olmaz. Önemli olan huzuru tesis etmek. Türkiye'de CHP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Doğanşehir'deki şehit yakınlarına tekrar başsağlığı dileklerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

"Malatyalılar bize muhalefet milletvekilliği görevi verdiler" diyen Ağbaba, "Benim görevim sizin sorunlarınızı gündeme getirmek, çözümü için mücadele etmek. Oy versin, vermesin tüm Malatyalıların milletvekiliyim. Siz burada ne yaşıyorsanız onu Meclis'te anlatacağım. Yaşadığınızı yoksulluğu, yokluğu, eksiklikleri anlatacağım. Ne zaman sıkıntınız olursa yanınızda olacağız" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim