• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Ağbaba: CHP, hakkı yeniliyorsa Başbakan'ın da hakkını koruyacaktır

Ağbaba: CHP, hakkı yeniliyorsa Başbakan'ın da hakkını koruyacaktır
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na haklarının kullandırılmadığını belirterek, "Bu konuda...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na haklarının kullandırılmadığını belirterek, "Bu konuda eğer Başbakan'ın hakkı yeniliyorsa da CHP, Başbakan'ın da hakkını koruyacaktır." dedi. Ankara'daki patlamaya ilişkin de "Hala Ankara'da emniyet müdürümüz yok. Bunlar acaba bir bekçiyi görevden almayı düşünüyor mu?" diye sordu.

Veli Ağbaba, partisinin Sakarya milletvekili Engin Özkoç, Ankara milletvekili Murat Emir, parti meclisi üyeleri Yaşar Seyman ve Yıldırım Kaya ile birlikte Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Esnek çalışma ve kıdem tazminatı ile ilgili konular başta olmak üzere CHP olarak Türk-İş ve işçilerin yanında olduklarını kaydeden Ağbaba, gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Kıdem tazminatı ve esnek çalışma için CHP'nin ne düşündüğü sorusuna Ağbaba, "Esnek çalışma ve kiralık işçiliğe kesinlikle karşıyız. Maalesef köle düzenindeki gibi işçilerin alınıp satılması gündeme gelecek insan onuruna yakışan bir uygulama değil. Bu kabul edilemez. Kıdem tazminatı ile ilgili hükümet "işverenin yüzde 85'i kıdem tazminatı ödemiyor" diyor. Böyle bir rakamı nereden buluyorlar biz bulamadık. Ayrıca mahkeme yollarıyla kıdem tazminatı alanlar biliyoruz. Ayrıca fona devredilmesi düşünülüyor ki hangi fondan işçi ne kadar faydalandı, bunu da herkesin takdirine bırakıyoruz. Biz işçilerden ne gelirse onlarla beraberi, işçinin aleyhinde ne varsa onların karşısındayız." cevabını verdi.

"ACABA BİR BEKÇİYİ GÖREVDEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORLAR MI?"

Hesap verebilirliğin Türkiye için önemli bir kavram olduğunu dikkat çeken Ağbaba, Türkiye'deki sorunların önemli bir bölümünü bundan dolayı yaşandığını vurguladı. Ağbaba, devamında şunları dile getirdi: "Dört aydan beri Ankara'nın göbeğinde yani Türkiye'nin yatak odasında 2 tane bomba patlıyor birinde 104 kişi diğerinde 28 kişi ölüyor, kimse hesap vermiyor. Yani hala Ankara'da emniyet müdürümüz yok. Bunlar acaba bir bekçiyi görevden almayı düşünüyor mu? Genelkurmay'ın o caddesindeki bekçiyi görev alsınlar. Türkiye'ye biri bir hesap versin."

"EY CUMHURBAŞKANI..."

Geçtiğimiz yıllar ABD'de 3 tane Meksikalı Müslüman'ın öldürüldüğü olayı hatırlatan Ağbaba, "Cumhurbaşkanı "Ey Obama 3 tane Müslüman ölüyor. Ülkeyi yönetenlerin sorumluluğu bunun hesabını vermektir" demişti. Ey Cumhurbaşkanı, 28 tane insan ölüyor, 104 insan Ankara'nın göbeğinde katledildi, bununla ilgili kimse hesap verecek mi? Şehit haberlerine alıştık. Suriye'ye, Ortadoğu'ya benzeyen bir ülkeyi hiçbirimiz hak etmiyoruz."

CUMHURBAŞKANI'NIN HÜKÜMETİ TOPLAMASINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti toplamasına da tepki gösteren Ağbaba, "İki ayda bir toplayacağı gözüküyor. Anayasada "Cumhurbaşkanı gerekli gördüğü halde hükümeti toplar" diyor. Başbakan'a maalesef hakları kullandırılmıyor. Başbakan'ın, başbakanlık hakkı elinden alınıyor. Bu konuda eğer Başbakan'ın hakkı yeniliyorsa da CHP, Başbakan'ın da hakkını koruyacaktır. CHP varsa herkes için vardır. Bugün böyle hukuksuz bir uygulama var. Cumhurbaşkanı fiili olarak anayasaya rağmen bunu kullanmaya çalışıyor. Türkiye'de hukukun keyif olarak kullanıldığı bir dönemi geçiriyoruz." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim