• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Ağbaba: Bizim söylediğimiz gerçekleri AKP’nin sözcüleri teyit ediyor

Ağbaba: Bizim söylediğimiz gerçekleri AKP’nin sözcüleri teyit ediyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti'nin uyguladığı politikaların sonucunda bölgenin denetimden uzaklaştığını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti'nin uyguladığı politikaların sonucunda bölgenin denetimden uzaklaştığını kaydetti. Ağbaba, "Bizim yıllardır söylediğimiz şeyleri AKP'nin sözcüleri teyit ediyor. Bülent Arınç'ın söyledikleri, Hüseyin Çelik'in söyledikleri, gerçeklerin aslında teyit edilmesini sağlıyor. 3 yıldan beri söylüyoruz, kan akmayacaksa bu sürece kredi veriyoruz demiştik." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir'i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye'nin bir bölgesinin yangın bölgesi olduğunu vurguladı. Ağbaba, "Tüm uyarılara rağmen AKP'nin uyguladığı politikalar sonucunda bir bölge denetimden çıkmış durumda, her gün şehit haberleri alıyoruz. Bizim yıllardır söylediğimiz şeyleri AKP'nin sözcüleri teyit ediyor. Bülent Arınç'ın söyledikleri, Hüseyin Çelik'in söyledikleri gerçeklerin aslında teyit edilmesini sağlıyor. 3 yıldan beri söylüyoruz, kan akmayacaksa bu sürece kredi veriyoruz demiştik." diye kaydetti.

Ağbaba, Türkiye'de kanın akmaya devam ettiğini açıkladı. Ağbaba, Türkiye'nin karşılaştığı bu tablo Türkiye'nin kaldırabileceği bir tablo olmadığını vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti: "Dolmabahçe mutabakatı ile ortaya çıkan bu tabloda 7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye şiddet ortamına büründü. Cumhurbaşkanının açıklamaları var. Dolmabahçe mutabakatından benim haberim yok diyor, Mahir Ünal, Efkan Ala, cumhurbaşkanının sır küpüdür. Yalçın Akdoğan ve Efkan Ala cumhurbaşkanından habersiz tuvalete gitmeyeceğini dünya alem biliyor. Mutabakattan haberim yok demesini doğru bulmuyoruz, doğru değil. Çünkü oradaki oturma düzeninden toplantının nerede yapılacağına kadar cumhurbaşkanının haberinin olmaması ihtimal dahilinde bile değil. Türkiye'nin bu aşamaya gelmesinden iktidar sorumludur."

'BU İŞİN SORUMLUSU SORUMSUZ HÜKÜMETTİR'

Başkanlık sürecinin önemine vurgu yapan Ağbaba, "Başkanlık sistemi tartışması var. Her tarafta insanlar katledilirken tek sorun başkanlık sistemi gibi gösterilmeye çalışılıyor. Sanki parlamenter sistem bu ölümlerin sorumlusu gibi gösterilmeye çalışıyor. Bunun bilinçli olarak yapıldığını düşünüyoruz. Bu işin sorumlusu parlamenter sistem değildir, bu işin sorumlusu sorumsuz hükümettir. Yönetememekten kaynaklı bir durumdur." dedi.

Ağbaba, "Kıdem tazminatı gibi konular var. Büroların açılması ortaçağın köle sistemini geri getirecektir. İki saatliğine gel şu hizmeti yap git diyecekler. CHP, sendikaların hayır ddediği hiçbir şeye hiçbir zaman evet demez." ifadesinde bulundu.

Ağbaba, "Geçen dönem Türkiye'nin dikkatini çekmedi ama çok sayıda müdür görevden alındı, paralel yapı diye müdahale ettiler ama esas amaç kendi gibi düşünmeyen AKP'li olmayan, yandaş sendikanın üyesi olmayan bütün müdürler, görevden alındı. Cemaate operasyon yapılacaktı ama herkese bir operasyon yapılarak farklı düşünen bir tek okul müdürü bırakılmadı." diye sözlerini tamamladı.

'ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARI AÇMA GİRİŞİMİ VAR'

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, eğitim kazaları adı altında günde 5 kişinin yaşamını kaybettiğini, bunun cinayet olduğunu vurguladı. Demir, "Önümüzdeki süreçte yakın hedefte gördüğümüz başka sıkıntı, siyasal iktidarın reform adı altında özel İstihdam büroları açma girişimi var. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir, bunu amele pazarı olarak düşünüyoruz. Bu bir insanlık suçudur." dedi.

Demir, "Siyasal iktidar reform adı altında 657 sayılı memur yasasını değiştirmek istiyor, burada amaç bellidir. Öğretmenleri taşeronlaştırmak, toplumun öğretmenini siyasal iktidarın öğretmen haline getirmek istiyor." şeklinde konuştu.

Ağbaba: Bizim söylediğimiz gerçekleri AKP’nin sözcüleri teyit ediyor

Ağbaba: Bizim söylediğimiz gerçekleri AKP’nin sözcüleri teyit ediyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim