• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Ağar: “Özel İstihdam Bürolarına Şiddetle Karşıyız”

Ağar: “Özel İstihdam Bürolarına Şiddetle Karşıyız”
Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, bu ayın 20'sinden sonra taşeron işçilerin kadroya alınması konusunun TBMM'ye taşınacağını...

Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, bu ayın 20'sinden sonra taşeron işçilerin kadroya alınması konusunun TBMM'ye taşınacağını kaydetti. Ağar, ilk etapta asıl işi yapan 150 bin taşeron işçinin kadroya alınacağını ifade ederek, bunun yanı sıra taşeronlaşmanın önünü açacak olan özel istihdam bürolarına da şiddetle karşı olduklarını söyledi.

Kastamonu Yol-İş Sendikası 1 Nolu ve 2 Nolu şubelerinin davetlisi olarak Kastamonu'ya gelen Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, taşeron işçilerin Türkiye'de gerçekten yaşanan büyük bir sıkıntı haline geldiğini belirterek, "Bu sıkıntıyı aşmak için biz, Yol-İş Sendikası olarak bunun çok mücadelesini verdik, gayret gösterdik. Türkiye genelinde 2010 yılı içerisinde Karayollarında çalışan işçilerimizi sendika üyesi yaparak daha sonra dava açtık. Yapmış olduğu işçilerin muazzamı olmasının tespitini yaptırdık. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın mahkemede kazanmış olduğu kadro haklarını siyasetle de diyaloga girerek ve görüşerek arkadaşlarımızın kadrosunu uygulattırdık" dedi.

"TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI KONUSU, MECLİSE GELİYOR"

Şuan 6 bin 417 taşeron işçisinin işe girdiği günden itibaren Karayolları işçisi olarak göreve başladıklarına dikkat çeken Ağar, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da süreç hâlâ devam etmektedir. Yine siyasi iktidarın verdiği söz gereği kamuda çalışan ve asıl işi yapan taşeron işçilere kadro verilmesi için çalışmalar devam ediyor. Kamuda çalışan taşeron işçilerin sadece asıl işi yapan değil ve diğer yardımcı işi yapan arkadaşlarımızın da kadroya geçmelerini düşünüyor ve istiyoruz. Çünkü sonuçta asil işi yapanda kamuda çalışıyor yardımcı işi yapanda kamuda çalışıyor. Dolayısıyla bunların ücretleri kamudan çıkmaktadır. Bu nedenle siyasi iktidara bizim talebimizi ve görüşlerimizi anlattığımız kamuda çalışan taşeron işçi arkadaşlarımızın tamamının kadroya geçmesini arzu etmekteyiz. İşçi arkadaşlarımız bunu sabırsızlıkla beklemektedir. Ancak siyasi iktidar öncelikle asıl işte çalışanların tespitini yapıp ve bu ayın 20'sinden itibaren taşeron işçi konusunu meclise getirip kısa zaman içerisinde çözmeye çalışıyor. İnşallah kamuda çalışan taşeron arkadaşlarımızın sıkıntılarını giderirler. Dolayısıyla kamuda çalışan taşeron işçi arkadaşlarımızın da kadroya geçmelerini sağlarlar. Arkadaşlarımızda bu taşeron meselesinden kurtulmuş olurlar."

"ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARINA KARŞIYIZ"

Özel istihdam bürolarına şiddetle karşı olduklarını söyleyen Ağar, söyle konuştu:

"Biz bunları söylerken bir taraftan taşeron işçi sıkıntısı varken diğer taraftan ülkemizde özel istihdam büroları kurmak istemektedirler. Buna şiddetle Türk-İş Sendikası olarak karşı çıkmaktayız. Özel istihdam büroları hem taşeronlaşmayı daha çok yaygınlaştıracak hale gelmekte ve ayrıca örgütlenmenin de önünü tıkamaktadır. İşçinin, amele pazarına dönüşecek bir sistem getirilmek istenmektedir. Bunu inşallah siyasi iktidar bizim bu düşüncelerimizi, bu söylemlerimizi dikkate alır ve dolayısıyla özel istihdam bürolarını da geri çeker. Çünkü şuan özel istihdam büroları ile yapmak istedikleri geçici iş ilişkisi zaten şuan kanunumuzda var. Bu zaten şuanda uygulanmaktadır. Dolayısıyla özel istihdam bürolarının geri çekilerek tekrar taşeron belası gibi Türkiye'nin ikinci bir sıkıntı oluşturacak bir sisteme sokmazlar diye düşünüyoruz."

"KADROYA GEÇECEK İŞÇİLER İÇİN MALİYE BAKANLIĞI İKİ YIL ŞARTI GETİRMEK İSTİYOR"

Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili kamuda en az 5 yıl çalışma şartı aranacak şeklinde bir durumun şuanda söz konusu olmadığını vurgulayan Ağar, şunları söyledi: "Ancak Maliye Bakanlığı iki yıl şartı koymak istiyor. Henüz Türk-İş olarak biz, Maliye Bakanlığı ile bunu oturup konuşmuş değiliz. Maliye Bakanlığı, iki yıl şartı koyacaklarını söylüyorlar. Biz, bu konu ile ilgili de Maliye Bakanı ile görüşmek istiyoruz. 5 yılın çok olduğu aşikar hatta iki yılın bile çok olduğunu düşünüyoruz. Belki 1 yıl şartı olabilir. Ama bu daha henüz tam bir neticeye bağlanmadı. Bu konuşulabilir, tartışılabilir. Ama kesin bir yıl şartı henüz yok."

"ASIL İŞİ YAPAN 150 BİN TAŞERON İŞÇİ, KADROYA ALINACAK"

Kamuda asıl işi yapan 150 bin taşeron işçinin ilk önce kadroya alınacağını vurgulayan Ağar, şunları kaydetti: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına göre, kamuda kayıtlı çalışan işçi sayısı 650 bin, 90 bin civarında kayıt dışı olan işçi sayısı var. Şuanda kamuda çalışan 650 bin işçinin biz, Türk-İş Konfederasyonu olarak ve diğer konfederasyonlarında aynı düşüncede olduğunu tahmin ederek söylüyorum, bu 650 bin taşeron işçinin tamamının kadroya geçmesini istiyoruz. İşçilerde bunu sabırsızlıkla bekliyor. Ancak şuan çalışma, asıl işi yapan arkadaşlarımız üzerinde duruluyor. Asıl işi yapanlarda 150 bin civarında bulunuyor. Asıl işi yapan arkadaşlarımızı inşallah kısa zaman içerisinde işe başlayacaklardır diye düşünüyoruz."

Ağar, Ankara'da meydana gelen patlamayı televizyonlardan izlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu tür olayların illerimizde olması bizi çok üzüyor. Ankara'da bu patlamanın yaşanmasından dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. İnşallah bundan sonra böyle olayları ülkemizde yaşamayız. Ülkemizin başı sağ olsun, yaralananlara Allah'tan acil şifa diliyorum."

Gölköy Yaşam Resort'ta düzenlenen davete, Ağar'ın yanı sıra AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Babaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları İsmet Tan ve Bekir Avcı, Türkiye Yol İş Sendikası Kastamonu 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Çelik, Türkiye Yol İş Sendikası Kastamonu 2 No'lu Şube Başkanı Sadık Düzgün, Şeker-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Ali Çufadaroğlu, Genel Mali Sekreter Yusuf Doğan, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, Genel Eğitim Sekreteri Ahmet Kılıç, Genel Mevzuat Sekreteri Recep Karakaşlı ile sendikaya bağlı başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ağar: “Özel İstihdam Bürolarına Şiddetle Karşıyız”

Ağar: “Özel İstihdam Bürolarına Şiddetle Karşıyız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim