• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ağaoğlu: "İddialar gerçek değil"

Ağaoğlu Şirketler Grubu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı arsa iddiasıyla ilgili bir açıklama yaptı.
 Açıklamada, iddiaya konu olan vakfa arsa verilmediği ve böyle bir pazarlığın da söz konusu olmadığı belirtildi.
Şirketler Grubu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık dile getirdiği iddiayı yalanlayan bir açıklama yaptı.Yazılı açıklamada, projenin, kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde yapılan bir plan olduğu ifade edildi. 
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na Ataşehir'de 20 dönümlük arsa verilmesi" iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Tapu kayıtlarının incelenmesi için Cumhurbaşkanlığı'na, Meclis Başkanlığı'na ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne müracaat edildiği de açıklamada yer aldı.
 
İşte o açıklama:“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu son iki gündür mitinglerinde, Bakırköy 46 projemizin imar planını kast ederek, bu planının çıkartılması karşılığında Sayın Başbakan’ın ailesinin de yönetiminde olduğu TÜRGEV Vakfı’na Ataşehir’de 20 dönümlük arsa verildiği iddiasını dile getirmektedir. Adı geçen Vakfa hiçbir biçimde böyle bir arsa verilmediği gibi bu tür bir pazarlık da söz konusu olmamıştır. 17 Aralık’tan bu yana devam eden siyasal tartışmaların odağına Grubumuzun yerleştirilmesinden ve ileri sürülen argümanlarda Grubumuz adının sıklıkla anılmasından derin bir üzüntü ve rahatsızlık duymaktayız.Halen yargı süreci devam eden Bakırköy 46 projemizin imar planları ile ilgili bu tartışmalar, adil yargılamayı olumsuz etkilemeye yönelik sonuçlara yol açabilecek niteliktedir. Tüm işlerimizi Türkiye Cumhuriyeti yasalarına tam bağlılıkla yerine getirdiğimizi ve verilemeyecek hiçbir hesabımızın olmadığını kamuoyunun özellikle bilmesini isteriz. Ayrıca, herkesin ulaşabileceği tapu kayıtları ortadadır ve bu konunun aydınlatılması amacıyla Sayın Cumhurbaşkanlığı Makamına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na ve Vakıflar Genel Müdürlüğü makamlarına müraacat ederek, tapu kayıtlarının incelenmesini ve gerçeğin tespiti için başvurularda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunarız.”
 
KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
 
"Oğlunun bir vakfı var. Adı TÜRGEV. Bu vakıf ne iş yapıyor. Bu vakfa gelen paralar nereden geliyor? Ağaoğlu diye bir firma var. Bakırköy’de pırlanta değerinde bir arsa var. Başbakan’a gidiyor. Bu arsanın imar durumunu düzelt diyor. O da Bakana telefon ediyor, ve onun istediği şekilde imarı yapılıyor. Karşılığında Ataşehir’deki 20 dönüm araziyi oğlumun vakfına ver diyor. Bu rüşvet değil mi?"
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim