• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Agad Başkanı Aslan Gazetecilere Yapılan Saldırıyı Kınadı

Agad Başkanı Aslan Gazetecilere Yapılan Saldırıyı Kınadı
Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, görevini yapan gazetecilere polisin müdahale etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek,...

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, görevini yapan gazetecilere polisin müdahale etmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, olayı kınadı.

BAL Ligi'ne yükselme maçında karşılaşan Adıyaman 1954 Spor ile Kahta Spor arasında oynanan maç sonrası çıkan kavgada görevini yapan gazetecilere polisin müdahalesine sert tepki geldi. Polisin görevini yapan basın mensuplarını hedef alması tepki gösteren AGAD Başkanı İbrahim Aslan, polisin bu sert müdahalesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

İbrahim Aslan açıklamasında, "Polislerin adeta çığırından çıkarak basın mensuplarına yönelik sert müdahalesini kabul etmemiz mümkün değil. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Polisin basın mensuplarına yönelik şiddete başvurması hem Adıyaman kamuoyunu hem de camiamızı derinden sarsmıştır. Görevi sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan meslektaşlarımıza yönelik polisin sert müdahalesi şehrimiz adına utanç verici bir tablonun yaşanmasına neden oldu. Adıyaman tarihinde bu denli bir polis müdahalesinin yaşanmaması olayın art niyet taşıdığını gösteriyor" dedi.

Basın mensuplarının polisler tarafından maruz kaldığı şiddetle ilgili İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner'i göreve davet eden Aslan "Bazı meslektaşlarımız bu müdahale sırasında hem biber gazına, hem de coplara maruz kalmıştır. Kamuoyunu aydınlatmak için ve kamu yararına çalışan basın mensuplarımız, yine kamu yararına görev yaptığı zannedilen polisler tarafından şiddete maruz kalıyor. Umarım yetkililer bu tezat durumun farkındalardır. Bu vesileyle olayın ve ilgili polis memurlarının soruşturulması için hem Adıyaman valisi Mahmut Demirtaş'ı hem de İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner'i göreve davet ediyorum. Bizlerde bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Meslektaşlarımıza "geçmiş olsun" diyoruz. Sahada çalışan gazeteciler arasında ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanmasının emniyet güçlerinin görevi olduğunu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim