• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Ağaçları kestirmeme eyleminde 9 gözaltı

Ağaçları kestirmeme eyleminde 9 gözaltı
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, tramvay projesi güzergahında bulunan ağaçların kesilmeye başlanması üzerine, mahalle halkı ayaklandı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, tramvay projesi güzergahında bulunan ağaçların kesilmeye başlanması üzerine, mahalle halkı ayaklandı. Günlerdir eylem yapan mahalleli, bugün de belediye çalışanları kesim işlerine başlayınca engellemek istedi. Polis ekipleri, 9 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetten serbest kalan mahalleli, daha sonra yolu trafiğe kapatarak tepkilerini dile getirdi. Mahallenin kesim yapılan yerde eylemleri sürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay projesi çalışmaları devam ederken, güzergah üzerinde bulunan Yahya Kaptan Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi'nde bulunan ağaçların kesilmeye başlanması üzerine mahalleli eyleme başladı. 9 kişi, "Ağaçlarıma, yaşam alanıma dokunma', "Tramvay için bu yoldaki ağaçlar kesilecek', dövizleri taşıdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Eyüp Deveci, eylemci kişilerle konuşarak, ağaçların kesilmeyeceğini, sökülerek başka bir bölgeye dikileceğini söyledi. İkna olmayan göstericiler budanmaya başlanan ağaçlara sarıldı. 9 eylemci polis ekiplerince gözaltına alındı.

Eylemciler, Bekirpaşa Polis Karakolu'na götürüldü. Burada ifadeleri alındıktan sonra serbest kaldı. Eylemciler, serbest kaldıktan sonra yine kesim yapılan yere geldi. Burada döviz açarak tepkilerini dile getirdi. Eylemciler bir ara, yolu trafiğe kapattı. Kesilen odun parçalarını yola koydu. Bu sırada yoldan geçen bir sürücü ile tartışma yaşandı. Tartışma arbedeye dönüşmeden polis engelledi. Polislerin iknası sonrası eylemciler, yolu kapatmaktan vazgeçti, kaldırıma çıktı. Eylemciler, ardından kesim yapmaya devam eden belediye çalışanlarını engellemeye çalıştı.

Mahalle sakinlerinden Atilla Yücel, kesime tepki gösterdi. Yücel şunları kaydetti: "Her yurttaşın yeşile suya sahip çıkması gerekir. Bugün Büyükşehir Belediyesi'nin bizlere uygulamış olduğu tam bir terördür. İnsana değer vermeyen, ağaca değer vermeyen, topluma değer vermeyen bir zihniyetin aciz halidir. Cesaret edip Büyükşehir Belediyesi bizim karşımıza çıkamadı. Ama ağacımıza sahip çıkmak bizim hakkımız."

Eylemci bir kadın da "Kendi alanlarımızı korumak ne zamandan beri suç oldu. Devlet isek, belediye isek istediğimizi yaparız mantığını bırakın. Ağacımızın kesilmesine izin vermiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ağaçları kestirmeme eyleminde 9 gözaltı

Ağaçları kestirmeme eyleminde 9 gözaltı

Ağaçları kestirmeme eyleminde 9 gözaltı

Ağaçları kestirmeme eyleminde 9 gözaltı

Ağaçları kestirmeme eyleminde 9 gözaltı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim