• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Ağaçlara yuva yapıp yiyecek bıraktılar

Ağaçlara yuva yapıp yiyecek bıraktılar
Yozgat'ta gönüllü hayvanseverlerden oluşan Yozgat Hayvan Koruma ekibi üyeleri, hafta sonu Çamlık Milli Parkı'nda ağaç dallarına yuva yaptı, hayvanlara...

Yozgat'ta gönüllü hayvanseverlerden oluşan Yozgat Hayvan Koruma ekibi üyeleri, hafta sonu Çamlık Milli Parkı'nda ağaç dallarına yuva yaptı, hayvanlara yiyecek bıraktı.

Hayvan Koruma ekibi, yanlarında getirdikleri malzemelerle kuşlar için yuva ve kartonların üzerinde kanatlı hayvanlar için yemlik yaptı. Kedi ve köpek içinde plastik petlerden mamalık yaparak belirledikleri alanlara yerleştirdi.

Ekip Başkanı Osman Kaplan, yağan kar sebebiyle doğanın beyaz kar örtüsü ile kaplandığını ve hayvanların yiyecek bulmakta sıkıntı çektiğini söyledi. Kaplan, şunları kaydetti: "Kış mevsiminde hayvanların açlıktan ölmemeleri için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Buna yönelik ilgili kurumlarımızda zaman zaman yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıyor. Bu kapsamda bizde ekipçe elimizden ne geliyorsa az çok demeden kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Gönül ister ki tüm hayvanlarımıza ulaşabilelim. Biz bir kıvılcım yaratmak, farkındalık oluşturmak istiyoruz. Duyarlı insanlar artıkça tabiattaki dengeyi sağlayabileceğimize inanıyorum."

Toplumda her kesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Kaplan, şu ifadeleri kullandı: "Yine doğadan esinlenerek kısa bir hikayeyle devam etmek istiyorum. Orman müthiş bir hızla yanarken küçük bir serçe, yolundaki gölden pençeleri arasına su alıp ormanın üzerine bırakıyor ve tekrar göle uçuyormuş. Ormanın yanışını çaresizlikle izleyen hayvanlardan biri gülümseyerek bağırmış, "Ne o, ormanı birkaç damla su ile mi söndüreceksin? Serçe cevap vermiş, "benim elimden gelen bu." Bugün de bizim bu hafta sonu elimizden gelen, kendi ellerimizle yaptığımız kuş yuvaları, pet şişelerden yaptığımız kedi ve köpekler için mamalıklar ve fındık ezmesinden kuşlar için hazırladığımız yemliklerdi. Ekip arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım farkındalık ateşinde bir kıvılcım olabilmişizdir."

Yozgat Hayvan Koruma ekibi üyeleri hazırladıkları kuş evlerini ağaçlara, kedi ve köpekler için yaptıkları mamaları ise belirledikleri alanlara bıraktı.

Ağaçlara yuva yapıp yiyecek bıraktılar

Ağaçlara yuva yapıp yiyecek bıraktılar

Ağaçlara yuva yapıp yiyecek bıraktılar

Ağaçlara yuva yapıp yiyecek bıraktılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim