• BIST 9645.02
  • Altın 2411.243
  • Dolar 32.5814
  • Euro 34.8167
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ağaca çıktılar ancak kesimini engelleyemediler

Ağaca çıktılar ancak kesimini engelleyemediler
İzmit'te, tramvay projesi güzergahında bulunan ağaçların kesilmeye başlanması üzerine, mahalle halkı ayaklandı.

İzmit'te, tramvay projesi güzergahında bulunan ağaçların kesilmeye başlanması üzerine, mahalle halkı ayaklandı. Günlerdir eylem yapan mahalleli, bugün de belediye çalışanları kesim işlerine devam ettirince engellemek istedi. Mahalleli, kesim araçlarının önüne geçti, ağaçlara sarıldı, ağaca çıktı ancak kesimi engelleyemedi. Kesim sırasında polis ile mahalleli arasında arbede yaşandı. Mahalle sakinlerinden Atilla Yücel, "İnsanları aldatıyor, ağaçları kesiyorsunuz." diyerek tepkisini dile getirdi. Gözyaşlarına hakim olamayan Nedret Kır da kesimi engellemek istedi ancak başarılı olamadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay projesi çalışmaları devam ederken, güzergah üzerinde bulunan Yahya Kaptan Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi'nde bulunan ağaçların dün kesilmeye başlanması üzerine mahalleli eyleme başladı. Dün, 9 kişi, "Ağaçlarıma, yaşam alanıma dokunma', "Tramvay için bu yoldaki ağaçlar kesilecek', dövizleri taşıdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Eyüp Deveci, eylemci kişilerle konuşarak, ağaçların kesilmeyeceğini, sökülerek başka bir bölgeye dikileceğini söyledi. İkna olmayan göstericiler budanmaya başlanan ağaçlara sarıldı. 9 eylemci polis ekiplerince gözaltına alındı.

Belediyenin bugün kesimi devam ettireceğini öğrenen mahalleli, sabah erken saatlerinde kesilecek ağaçların yanına geldi. Mahalleli, "Ağaç katleden tramvay istemiyoruz', "Ağacıma dokunmayın" dövizleri açtı. Belediye ekiplerinin kesim işlemlerine başlamadan olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Kesim araçlarının gelmesi üzerine mahallelinin tepkisi arttı. Mahalleli, araçların önüne çıktı, ardından kesim yapılacak ağaçlara sarıldı. Polis ve zabıta ekiplerinin müdahalesiyle mahalleli ağaçlardan uzaklaştırılmaya çalışılınca arbede yaşandı. Bazı vatandaşlar gözaltına alındı ancak sonra serbest bırakıldı. Belediye ekipleri ağaç sökme işlemini sürdürürken, mahalleli olay yerinden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bu sırada mahalleli ağaçlara sarılarak olay yerinden ayrılmak istemedi ancak başarılı olamadı. Mahalle sakinlerinden Atilla Yücel, kesilen bir ağacın başına çıktı. Yücel, burada tepkisini sürdürdü. İknalara rağmen Yücel yaklaşık bir saat ağaçtan inmedi. Ardından ikna edilen Yücel, ağaçtan indi. Yücel, eylem sırasında zaman zaman tepkisini dile getirdi.

Yücel, "Bizim ağacımızı keserek vicdansızlık yapıyorsunuz. Bu memleketin içine ettiniz ya hu. Ne kesmenizde hayır var, ne kesmenizde hayır var. Hepsi yalan. Kestirmiyorum. Paletlerin altında cenazemiz çıksın. İnsan olarak benim ağırıma gidiyor. Böyle bir şey olmaz. Gelsin buraya belediye başkanı." dedi. Yücel, ağacın başında iken, "Oyun alanlarını gasp ediyorlar. Otoparklarımızı yaşam alanlarımızı gasp ediyorlar. Bu kent sahipsiz. Sabah doğa yürüyüşü yapan sözde belediye başkanı, yüzde 72 oy alamadıkları bu mahalleyi doğayı katlederek cezalandırıyorlar." diye bağırdı.

Gözyaşlarına hakim olamayan Nedret Kır da kesimi engellemek istedi ancak başarılı olamadı. Kır, "Hakkını aramak ne zamandan beri suç oldu." diyerek tepkisini dile getirdi.

Mahalle halkının tepkisine rağmen ağaçların sökümü devam etti.

Ağaca çıktılar ancak kesimini engelleyemediler

Ağaca çıktılar ancak kesimini engelleyemediler

Ağaca çıktılar ancak kesimini engelleyemediler

Ağaca çıktılar ancak kesimini engelleyemediler

Ağaca çıktılar ancak kesimini engelleyemediler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim