• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Afyonkarahisar'ın turizmini spor haritası yönlendirecek

Afyonkarahisar'ın turizmini spor haritası yönlendirecek
Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentin Spor Haritası çıkarıldı.

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentin Spor Haritası çıkarıldı. Spor Haritası Projesi kapsamında kent genelindeki spor tesisleri, doğa sporları mekânları ve spor kompleksi ile oteller arasındaki bağlantı ortaya konuldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar'ın spor turizminde öne çıkmasını sağlayacak bir projeye imza attı. Müdürlük, Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Afyonkarahisar'ın Spor Haritası'nı hazırladı. Harita, 3 ana eksen üzerinden oluşturuldu. İl genelindeki spor tesisleri, doğa sporu yapılabilecek mekânlar ve spor kompleksinin hastaneler ve otellere olan yakınlığını gözler önüne seren bir harita, proje çerçevesinde çizildi.

SPOR TURİZMİNE REHBER

Afyonkarahisar Spor Haritası'yla bağlantılı olarak Spor Turizm Rehberi de hazırlandı. Beş aşamadan oluşan Spor Turizm Rehberi'nde "Afyonkarahisar'da Bulunan Spor Tesisleri', "Kamplar için neden Afyonkarahisar tercih edilmeli', "Doğa Turizmi', "Öneriler" ve "Eylem Planı" bölümleri bulunuyor. Spor Rehberi'nin Eylem Planı bölümünde, 1'i Afyonkarahisar merkezde, 2 tane de Şuhut ilçesi çevresinde olmak üzere 3 kayak merkezinin yapılabileceği öngörülüyor.

KAYAK MERKEZİ İÇİN ŞARTLAR UYGUN

'Afyonkarahisar'da Kayak Merkezi Yapılmalı" öngörüsünü destekleyen araştırmalara göre termal sudaki mineraller, yapay kar kalitesini artırıyor. Termal suyun merkezinde yapay kar ile kayak merkezi yapılması, bu bakımdan dikkat çekici bulunuyor. Yapay kar için eksi 5 derece yeterli oluyor. Afyonkarahisar'ın kış şartları dikkate alındığında, yapay kar için uygun bir ortam olduğunun altı çiziliyor. Yurtiçinde ve yurtdışındaki kayak tutkunlarının da kayak merkezini görerek Afyonkarahisar'a gelmesi planlanıyor.

HARİTA 4 DİLDE 3 FARKLI RENKTE

Türkiye'de ilk defa geniş kapsamlı olarak bir şehre özgü hazırlanmış cep haritası Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlandı. 3D izometrik perspektif harita tekniği kullanılarak hazırlan cep haritasının içinde, 3 farklı harita yer alıyor. Harita Türkçe, İngilizce, Almanca ve Arapça olarak 4 dilde ve 3 farklı renkte bastırıldı.

Afyonkarahisar Spor Haritası'nda, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor il ve ilçe müdürlüklerinin kullanımındaki veya Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından belediyelerin kullanımına verilen spor salonları (okul salonları hariç), futbol sahaları ile doğa sporları alanları ve mahallerinin gösterildiği haritalar bulunuyor.

Frig Vadisi Doğa Sporları Haritası da Afyonkarahisar ilinde doğa sporları yapılan ve yapılabilecek alanlar açısından zengin, doğa yürüyüşleri ve kültürel güzellikleri açısından önemli olan, içerisinde Frig yolunun da bulunduğu harita olarak hazırlandı. Afyonkarahisar Spor Kompleksi Haritası ise Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nin spor turizmi açısından önemli olmasından dolayı konaklama merkezleri ve hastanelerle ilişkisi ve yakınlığı, irdelenmiş harita olarak tasarlandı.

Cihan

Afyonkarahisar'ın turizmini spor haritası yönlendirecek

Afyonkarahisar'ın turizmini spor haritası yönlendirecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim