• BIST 9548.09
  • Altın 2491.609
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5514
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Afyonkarahisar’da Yaş Sebze Ve Meyve Fiyatları

Afyonkarahisar’da Yaş Sebze Ve Meyve Fiyatları
Afyonkarahisar'da yaş sebze ve meyve fiyatlarının yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları ile arttığını söyleyen manav esnafı, tüketiciler kadar...

Afyonkarahisar'da yaş sebze ve meyve fiyatlarının yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları ile arttığını söyleyen manav esnafı, tüketiciler kadar kendilerinin de fiyatların düşmesini arzuladıklarını belirttiler.

Kentte uzun yıllardır manavcılık yapan Ali Hancıoğlu, kış mevsimin gelmesi ile birlikte bir çok yaş sebze ve meyvenin fiyatında ciddi anlamda artış olduğunu vurguladı. Fiyatların yüksek olmasının nedeninin kış mevsimi nedeniyle üretimin az olması olduğunu aktaran Hancıoğlu, bununla birlikte Antalya başta olmak üzere diğer meyve sebze hallerinden ürünün az gelmesi ve talebin yüksek olmasının da fiyatları arttırdığını ifade etti. Sivribiber ve patlıcanın 5 TL'den satıldığını belirten Hancıoğlu, fiyatı 3 TL'yi bulan kuru soğanın ise kış mevsiminde zam şampiyonu olduğunu vurguladı. Üretimin az olması, çitçinin az üretim yapması ve mal teminin zor olmasının fiyatlara tavan yaptırdığını yenileyen Hancıoğlu, ayrıca sektördeki aracıların çoğalması ile de kar payının düştüğünü ve fiyatların yükselmesine neden olduğunu kaydetti. Hancıolu fiyatlar ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

"Fiyatların düşmesinin ise akaryakıt ücretleri ile birlikte vergilerin düşmesi ile mümkün olabilir. Vatandaşlarla fiyat konusunda fazla polemiğe girmiyoruz çünkü onlarda her şeyin farkında. Herkes ihtiyacı kadar bir şeyler alıyor, ekstra bir şey almıyor. Sebze fiyatlarına nazaran meyve fiyatları normal portakal ve mandalina 1-1,5 TL'den, elma 2-2,5 TL arasında. Domates 3 TL, salatalıkta bu aralar yükselerek 5 TL'ye kadar çıktı. Diğer yeşillik ürünlerde ise bir sıkıntı yok."

Öte yandan, alışveriş için manavların yolunu tutan vatandaşlar ise fiyatların yüksek olduğunu ancak ihtiyaçlarına göre alışveriş yaptıklarını belirttiler.

Afyonkarahisar’da Yaş Sebze Ve Meyve Fiyatları

Afyonkarahisar’da Yaş Sebze Ve Meyve Fiyatları

Afyonkarahisar’da Yaş Sebze Ve Meyve Fiyatları

Afyonkarahisar’da Yaş Sebze Ve Meyve Fiyatları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim