• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Afyonkarahisar’da son 6 ayda 38 çocuk sokaktan kurtarıldı

Afyonkarahisar’da son 6 ayda 38 çocuk sokaktan kurtarıldı
Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Belediyesi zabıta ekiplerinin çalışmaları...

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Belediyesi zabıta ekiplerinin çalışmaları sonucu kentte 2018 yılında 38 çocuğun sokaktan kurtarıldığı bildirildi.

Kentte, sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocuklara yönelik koruyucu, önleyici hizmetlerin öncelikle uygulanarak çocukların sokaktan ve sokağın risklerinden korunması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde sürekli güncellenen ve yenilenen bir plan dahilinde oluşturulan mobil ekiplerle saha çalışması yaklaşık 6 aydır düzeni olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

"Her çocuk toplum için önemlidir" ilkesi bilinciyle yapılan çalışmalarda; sokakta yaşayan, sokakta çalışan, mendil satan, dilenen, çöp toplayan çocukların tespit edilerek sokaktan kurtarılmasına, aile kurumu içerisinde korunarak psikolojik, sosyal, duygusal gelişimlerinin desteklenmesi, izlenmeleri psikologlar, sosval çalışmacılar, sosyologlar, psikolojik danışmanlar ve öğretmenlerce yapılıyor. Böylece çocukların sağlıklı bir birey olarak topluma katılımlarının amaçlandığı bildirildi.

"2018 yılında 38 çocuk sokaktan kurtarıldı"

Konuya ilişkin açıklamada buliunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Zekai İnan, 2018 yılında 38 çocuk sokaktan kurtarıldığını bildirdi. İnan, "Yapılan saha çalışmalarda; ilimizde gününün 24 saatini sokakta geçiren, sokakta yaşayan, "anne-baba kontrolünde olmayan sokağın çocuğu" olgusuna rastlanmamıştır. 5-16 arası değişen kız ve erkek çocuklarının sokakta çalıştığı; mendil, su ve çekirdek sattığı ya da dilendiği için sokağın her türlü sosyal risklerine karşı korunmasız, savunmasız kaldıkları tespit edilen çocuklara ve ailelerine Yönelik rehberlik ve danışmanlık, örgün eğitime yönlendirme, sokağın riskleri yönünden farkındalıklarının artırılması, sosyal ve ekonomik destek gibi doğrudan, çocuğu aile içerisinde, aile ile birlikte korunmasına yönelik hızlı, etkin ve sorun çözücü sosyal hizmet müdahaleleri paydaş kurumlarla gerçekleştirilmektedir. Böylece 2018 yılında 38 çocuk sokaktan kurtarılmıştır. Çalışmalarımız büyük bir özenle ilimizdeki sosyal dokuya zarar veren, insanların dini ve vicdanı duygularının sömürülmesine zemin hazırlayan sokak çocukları ve sokakta çalışan çocuklar olgusunun ilimizde tamamen ortadan kaldırılarak kent huzuruna katkı sağlanması en büyük amacımızdır. Bu nedenle, halkımıza "Sokak Çocuğundan Mendil Alma/Geleceğini Çalma" diyerek duyarlılık göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim