• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Afyonkarahisar’da Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Afyonkarahisar’da Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor
Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılabilmesinde en önemli unsur meraların kalitesinin...

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılabilmesinde en önemli unsur meraların kalitesinin artırılması olduğunu ifade etti.

Kentte mera ıslah çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yılda düzenli olarak devam edildiğini kaydeden Arap, Balçıkhisar köyünde başlatılan mera ıslah ve amenajman projesi kapsamında gübreleme ve ıslah çalışmalarını yerinde inceledikten sonra bir açıklama yaptı. Arap açıklamasında şunları söyledi:

"Bu kapsamda İlimiz yaklaşık 2.2 milyon dekar meraya sahip bir ildir. Bu güne kadar yaklaşık 32 bin dekarlık alanda ıslah çalışmaları tamamlanmıştır. 1 köyümüz de 9 bin 993 dekarlık alanda ıslah çalışmalarımız devam etmekte olup 2016 yılında ise projesi hazırlanan 2 köyde 3 bin 515 dekarlık alanda ıslah çalışmalarına başlanılacaktır. Islah metodu ile mera otunda verim artışı sağlanır. Ot kalitesi yükselerek hayvansal ürün miktarında artış olur. Aynı zamanda çiftçimiz için hayvanlarını maliyetsiz besleme imkanı sağlanmış olur. İl Müdürlüğümüzce Şuhut İlçesi Balçıkhisar Köyünde başlatılan mera ıslah ve amenajman projesi uygulaması ile mera ıslahından önce 433 ton olan ot üretimi, ıslah sonrası 756 tona çıkarılması planlanmaktadır. Otlatma kapasitesinin ise 168.63 büyük baş hayvan biriminden 374.74 büyük baş hayvan birimine artması planlanmaktadır. Ülkemiz hayvancılığımız için mera varlıklarımızın korunması, ıslah edilerek hayvancılık amaçlı kullanılmaya dönük planlamalar yapılması oldukça önem arz etmektedir. Meraların kalitesinin arttırılarak planlama ile rantabl otlatma yapılması hayvancılığımızda girdi maliyetlerini önemli oranda azaltacaktır. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın meralarımızı hassasiyetle koruması ve sahip çıkması önem arz etmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim