• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Afyonkarahisar’da “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" Bildirisine Tepki

Afyonkarahisar’da “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" Bildirisine Tepki
Afyonkarahisar'da Balı Sultan Bilim ve Eğitime Hizmet Derneği üyeleri, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine tepki gösteren bir basın...

Afyonkarahisar'da Balı Sultan Bilim ve Eğitime Hizmet Derneği üyeleri, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine tepki gösteren bir basın açıklaması yaparak bildiriye imza atan akademisyenleri protesto ettiler.

Ellerinde Türk bayrakları ile Anıtpark'ta bir araya gelen dernek üyeleri attıkları sloganlar ile terörü lanetlediler. Dernek üyelerinin yanı sıra bazı sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de destek verdiği gösteride basın açıklamasını Dernek Başkanı Halil Arık yaptı. Açıklamasında, terörün her türlüsüne karşı olduklarını ve lanetlediklerini ifade eden Arık, terör ile birlikte ülkenin birlik ve beraberliğine göz diken bazı ihanet şebekelerinin olduğunu kaydetti. Arık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sözde akademisyen ve aydın olan kişiler gerçekten karanlıktır. Bizler bu ihanet şebekelerinin hepsini lanetliyoruz. Buradan terör destekçilerine sesleniyoruz. Hiçbir zaman emellerinize ulaşamayacaksınız. Kürt ve Türk kardeştir. Kürt ile Türk halkını düşman etmeye içerideki ve dışarıdaki hainlerin güçleri yetmeyecek. Bizler milli mücadelenin başladığı bu topraklardan sesleniyoruz. Teröristlerin ve onlara destek veren hainlerin hile ve tuzakları boşa çıkacaktır. Bu aziz vatanımızda Türk'üyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arapıyla tüm müminler kardeştir. Bizler bu kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz müddetçe, bu hain yapılar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır. Buradan bütün üniversite yönetimlerine sesleniyoruz, bu karanlık zihniyetli akademisyenlerin çocuklarımıza ders vermelerini istemiyoruz. Bu hainler hakkında idari soruşturma açılmasını istiyoruz."

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gurup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Afyonkarahisar’da “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" Bildirisine Tepki

Afyonkarahisar’da “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" Bildirisine Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim