• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne Teşekkür Belgesi Verildi

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne Teşekkür Belgesi Verildi
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne "sezaryen...

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Denetim ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne "sezaryen doğum oranlarının düşüklüğü"nden ötürü teşekkür belgesi verildiği belirtildi.

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, anne ve bebek sağlığına büyük önem verildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Birliğimiz bünyesindeki sağlık kuruluşlarında en sağlıklı doğum yöntemi olan normal doğum özendirilmekte ve teşvik edilmektedir. Bakanlığımızın, normal doğum oranının arttırılıp sezeryanla doğum oranının düşürülmesi için yürüttüğü çalışmaların Birliğimize bağlı sağlık kuruluşlarımızda etkili olarak uygulanmaktadır. Bağlı sağlık tesislerimizde 2013, 2014 yıllarındaki ve 2015 yılının ilk 11 ayındaki primer sezeryan oranı yüzde 14'ün altındadır. Primer sezeryan oranı Avrupa'da yüzde 23 iken ülkemizde bu oran yüzde 26'dır. Her iki yıldaki primer sezeryan oranları Avrupa ve Türkiye oranlarının altındadır. Bu başarımızdan dolayı kurumumuza 2014 ve 2015 yılında Sağlık Bakanlığımız tarafından teşekkür belgesi gönderilmiştir."

Devlet hastanesinde aylık doğum oranının 380 civarında olduğu belirtilen açıklamada, "Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde aylık ortalama doğum sayısı yaklaşık olarak 380 civarında seyretmektedir. İstatistiki bilgiler incelendiğinde şehrimizdeki yaklaşık her iki doğumdan biri hastanemizde gerçekleşmektedir. Hastanemiz bebek dostu bir hastane olarak sezaryen doğum sonrası annenin geç toparlanması ve yeni doğan bebekte ortaya çıkabilecek sıkıntılar nedeni ile normal doğumu her zaman ön planda tutmaktadır. Ancak gebeliğin son aylarında ve doğum sırasında oluşabilecek sıkıntılarda anne ve yeni doğan bebek riske atılmadan sezaryen operasyonu hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim