• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

'Afyon’da elektrik altyapısına yatırım yapılmazsa iki yıla kadar çöker'

'Afyon’da elektrik altyapısına yatırım yapılmazsa iki yıla kadar çöker'
Afyonkarahisar Elektrikçiler Odası Başkanı Mehmet Karagöz, ildeki elektrik altyapısına ciddi bir yatırım yapıldığı takdirde sistemin iki sene içinde...

Afyonkarahisar Elektrikçiler Odası Başkanı Mehmet Karagöz, ildeki elektrik altyapısına ciddi bir yatırım yapıldığı takdirde sistemin iki sene içinde çökeceğini söyledi. Karagöz, yaptığı açıklamada, "Kablo kesitlerimiz ince. Yıllardır değiştirilmediği için iletkenlikleri de zayıflamış durumda. Direklerimiz eski. Dağıtım sistemlerimize fazla yükleme var. Örneğin 100 KVA'lık bir güç varken, orada olmuş 2 bin KVA'lık bir güç fakat bu sistemi çalıştıran kablolar da aynı kablo, yani bu sistemi taşıması mümkün değildir. Bunun için hatlar kopuyor, sık sık elektrik kesiliyor ve her yıl da bu güç artıyor. Trafolar ise kısmen yenileniyor, tümden yenilenme yok. Tam olarak da kablolarımız da yenilenmiyor, kablolarımız da ince." dedi.

'ŞİRKET BATTI, ÇİNLİLER ALMADI'

Oda Başkanı Karagöz, Afyonkarahisar'da elektrik dağıtımı yapan Yıldızlar Holding'e, ciddi yatırım yapmadığı gibi devlete borcunu ödemediği için el koyulduğunu kaydetti. Karagöz, "Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ı birleştirdiler. OEDAŞ'ı aldılar ancak yatırım yapmadılar. Devlete taahhütlerini yerine getirmediler. Aldığı elektriğin parasını ödemediler. Devlet de kayyumla el koydu buraya. Çinliler almaya geldi ancak almadılar. Yani şimdi Afyonkarahisar'ın başında şirket de yok." diye konuştu. Afyonkarahisar'daki işletme müdürü ve personelin iyi niyetli çalıştığını ancak şirketin tepe noktasında kimse olmayınca şehre yatırım yapılamadığını anlattı.

'KALİTELİ VE UCUZ ELEKTRİK HAYAL OLDU'

Türkiye'de kamu eliyle yapılan elektrik dağıtımının tamamının, özelleştirme kapsamında 2013 yılında özel sektöre devredildiği belirten Mehmet Karagöz, "Satışlardan 12,7 miyar dolar özelleştirme geliri elde edildi. Özelleştirmeyle elektriğin abonelere kaliteli, kesintisiz ve ucuz satışı hedeflendi ancak aradan geçen zaman içerisinde tam tersi uygulamalar oldu. Sürekli artan elektrik kesintileri ve zamlar, vatandaşı canından bezdirdi. Aralarında Afyonkarahisar'ın da bulunduğu beş ilin elektrik dağıtımını yapan Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (OEDAŞ) bağlı olduğu Yıldızlar Holding, devlete olan borçların ödemediği ettiği için devlet tarafından el koyuldu." dedi.

OEDAŞ Afyonkarahisar İşletme Müdürü Mehmet Ekici ise 2013 ve 2014 yıllarında 57 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve altyapıyı iyileştirdiklerini söyledi.

'Afyon’da elektrik altyapısına yatırım yapılmazsa iki yıla kadar çöker'

'Afyon’da elektrik altyapısına yatırım yapılmazsa iki yıla kadar çöker'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim