• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Afyon toplu taşımaya yüzde 12,5 zamla ulaşımda en pahalı il oldu

Afyon toplu taşımaya yüzde 12,5 zamla ulaşımda en pahalı il oldu
Afyonkarahisar'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 12,5 oranında zam yapıldı.

Afyonkarahisar'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 12,5 oranında zam yapıldı. Zam kararı alınmasına vatandaşlardan tepki geldi. Öte yandan yapılan son zamlarla birlikte çevre illere bakıldığında en yüksek toplu taşıma ücretinin Afyonkarahisar'da olduğu belirtildi. Uşak'ta dolmuş ücretleri tam 1,50 TL, öğrenci biniş ücreti 1 lira, Kütahya'da dolmuş ücretleri tam 1,90 lira öğrenci 1,35 lira iken alınan zam kararından sonra ise Afyonkarahisar'da tam paralı biniş 2 lira, öğrenci ise 1,75 TL olarak belirlendi. Kartlı binişler ise yine 1,75 TL'de kaldı.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin şubat ayı olağan meclis toplantısında Özel Halk Otobüsleri'nin ücret tarifelerinin yeniden belirlenmesi hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi. Özel Halk Otobüsleri'nin kartlı sisteminden faydalanan vatandaşlar yeni ücret tarifesinden etkilenmezken, otobüslere paralı biniş yapan öğrenci ücreti 1,50'den, 1,75'e 1,75 olan sivil ise 2 liraya çıkartıldı.

Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, otobüs şirketinin şu anda zarar ettiğini ve mevcut fiyat tarifelerinin uygulanması halinde 6 ay içerisinde bu yükü kaldıramama gibi bir durumla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise otobüs firmasının bu teklifle birlikte insanları karta özendirmeyi amaçladığını kaydederek kartı olan vatandaşların bu zamdan etkilenmeyeceğini ifade etti. Vatandaşların kartı kullanması halinde ilave bir zamma maruz kalmayacağını işaret eden Çoban, 45 dakika aktarma ücretinin de yine ücretsiz olduğunu kaydetti.

ZAMMA TEPKİLER

Dolmuş ücretlerinin zamlanmasına tepki gösteren İrfan Avcı, zammın yapılmasının bir gerekçesinin olmadığını söyledi. Akaryakıta zam olmadığını aksine indirim olduğunu hatırlatan Avcı, gelen zamla fiyatların çok yüksek olduğunu ifade ederek, "1,50 TL olması gayet normal. Zam iyi değil, Afyon kaldıramaz bu zammı veren var, veremeyen var." dedi.

Kentte öğrenim gören üniversite öğrencisi Emre Acar da bu zammın öğrencileri çok olumsuz etkilediğini kaydetti. Acar, "Öğrenci olmamıza rağmen bu rakamlar çok yüksek. Bunu aylık bir tutara vurduğumuz zaman öğrenciye yüksek bir masraf olacak. Buna öğrencilerin kesinlikle karşı çıkması lazım." diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen diğer vatandaşlarda duruma tepki göstererek zam kararının olumsuz olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim