• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Afyon sağlık çalışanları iletişim kazalarını en aza indirecek

Afyon sağlık çalışanları iletişim kazalarını en aza indirecek
Afyonkarahisar'da sağlık çalışanlarına hasta ve hasta yakınlarıyla yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek için iletişim, beden dili, stres, öfke...

Afyonkarahisar'da sağlık çalışanlarına hasta ve hasta yakınlarıyla yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek için iletişim, beden dili, stres, öfke yönetimi, diksiyon ve güzel konuşma gibi konularda eğitim verildi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde çalışan 180 sağlık çalışanı toplam 3 hafta süren diksiyon ve iletişim eğitimini tamamlandı. Düzenlen törenle katılımcılara belge verildi. Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından desteklenen eğitim programı çerçevesinde hemşirelere, hasta karşılama personeli ve güvenlik görevlisi, hasta bakım personeli, bilgi işlem personeli ve temizlik personeli olmak üzere 180 sağlık çalışanına eğitim verildi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen törene Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan, Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Hizmet Başkanları, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi İdarecileri, Diksiyon ve İletişim Eğitmeni Aydemir Kurt ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

BAŞKAN: PERSONELİMİZ VATANDAŞLA DAHA GÜÇLÜ İLETİŞİM KURACAK

Törende konuşan Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, günümüzde iletişimin önemli olduğunu belirterek, ne söylendiği kadar, söylenme biçiminin de önemli olduğunu söyledi. Başkan, "Bu doğrultuda sağlık çalışanlarımızın hastalarla ve yakınlarıyla daha iyi ve doğru iletişim kurmalarını sağlamak için sağlık çalışanlarımıza yönelik eğitim programı düzenlendik." dedi. Başkan, sağlık sektörünün iletişimin en iyi şekilde kullanılması gereken mesleklerin başında geldiğini, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarından ve işin de zorluğundan dolayı bazen iletişim kazalarıyla karşılaşabileceğini dile getirdi. Başkan, iletişim, beden dili, stres ve öfke yönetimi, diksiyon, güzel konuşma gibi konularda bilgileri tazelenen sağlık çalışanlarının vatandaşlarla daha güçlü iletişim kuracaklarını anlattı.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Musa Uslan da sağlık çalışanlarının görevlerini özverili olarak yerine getirirken güzel iletişim kurabilmelerinin oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Afyon sağlık çalışanları iletişim kazalarını en aza indirecek

Afyon sağlık çalışanları iletişim kazalarını en aza indirecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim