• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Afşin-Elbistan B Termik Santrali ihale süreci başladı

Afşin-Elbistan B Termik Santrali ihale süreci başladı
Yangın nedeniyle hasar gören ve savcılık soruşturması nedeniyle yaklaşık 1 yıldır kullanılamayan Afşin-Elbistan B Termik Santrali 2 Ünitesi için ihale süreci başladı.

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Halil Alış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli elektrik üretim tesislerinden biri olan santralde yaklaşık 1 yıl önce çıkan yangın nedeniyle ikinci ünitede hasar oluştuğunu ve kullanılamadığını söyledi.
Yangın nedeniyle savcılığın soruşturma başlattığını, kendilerinin de teftiş incelemesi yürüttüklerini dile getiren Alış, savcılık soruşturması sürerken tesiste tadilat ve yenileme çalışması yapamadıklarını ifade etti. Alış, savcılık soruşturmasının ardından gerekli işlemleri tamamladıklarını ve 29 Mayısta ünitenin tadilatı ve yenilenmesi için uluslararası katılıma açık bir ihale gerçekleştireceklerini bildirdi.
Ünitenin yaklaşık 250 megavatlık üretim kapasitesine sahip olduğuna işaret eden Alış, şu bilgileri verdi:
"Ünitenin günde 20 saat çalıştığı düşünüldüğünde günde 5 milyon kilovatsaatlik bir elektrik üretimi söz konusu. Yılda yaklaşık 300 gün çalıştığı düşünüldüğünde de 1,5 milyar kilovatsaatlik elektrik üretimi yapılabiliyor. Tadilat ve yenileme çalışması için 1 yıldır yangının sabotaj olup olmadığına yönelik inceleme beklendi. Bu süreç bitene kadar da bölgede hiçbir şeye dokunulamadı. Yapılacak ihalenin ardından gerekli çalışmaların 3-4 ayda tamamlanmasını amaçlıyoruz."
- "Anahtar teslimi" ihale
Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü Özelleştirme ve Santraller Takip Daire Başkanlığı tarafından açılan ihale, Afşin-Elbistan B Termik Santralı İşletme Müdürlüğü 2 Ünite kazan binasında meydana gelen yangın sonrası oluşan hasarların giderilmesi, testleri ve devreye alınmasının anahtar teslimi yapılması işini kapsıyor.
Teklif sahiplerinin ihale için 25 milyon liradan az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı bulunduğunu gösteren banka referans mektubu temin etmesi gerekiyor.
Teklif sahiplerinin son 5 yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan 52 milyon lira tutarından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini belgelendirmesi gerekiyor. Yerli ve yabancı tüm isteklilere açık ihalede, teklif sahiplerinin daha önce büyük endüstriyel tesislerin anahtar teslimi imalatını ve rehabilitasyon yapıp yapmadıklarına da bakılacak.
Ekonomik açıdan en avantajlı teklif ise sadece fiyat esasına göre belirlenecek. İstekliler tekliflerini, götürü bedel üzerinden verecek. İhaleye konsorsiyum olarak da başvurulabilecek.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim