• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Afsiad Aylık İstaşere Ve Değerlendirme Toplantısı

Afsiad Aylık İstaşere Ve Değerlendirme Toplantısı
Afyonkarahisar Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, Türkiye ekonomisi için 2015 yılı 2015 yılından daha parlak...

Afyonkarahisar Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, Türkiye ekonomisi için 2015 yılı 2015 yılından daha parlak görünmediğini kaydederek, "Kredi ile büyüyen firmaların Türkiye'de ciddi sıkıntıları var. Bunları da üst üste koyduğumuzda daha dikkatli hareket etmek zorunda olduğumuzu görüyoruz" dedi.

AFSİAD tarafından her ay gerçekleştirilen "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" termal bir otelde gerçekleştirildi. Dernek üyesi çok sayıda iş adamının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, kent ve ülke ekonomisi adına önemli konulara değinerek, sanayicilerin 2016 yılı beklentilerinden bahsetti. Dünya ekonomisinin bir belirsizlik içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Şehitoğlu, "Bugünlerde ekonomik anlamda da birtakım belirsizlikler söz konusu. Biliyorsunuz dünyada ciddi anlamda gelişmekte olan ülkelerden büyük para politikalarıyla nakit rezervleri çekilmeye başlandı. Bununla birlikte ister istemez emtia fiyatları düştü bu noktada sadece petrol fiyatları değil, inşaat ve metal gibi emtia fiyatları da düştü. Dolayısıyla bir belirsizlik var, bu belirsizlik ne kadar sürecek bu arada bazı ekonomik sıkıntılarımız var Suriye ve Rusya başlı başına bir sıkıntı. Dolayısıyla 2016 yılının tabi bu benim kendi şahsi düşüncem, 2015 yılından daha parlak göremiyorum. Bu arada kredi ile büyüyen firmaların Türkiye'de ciddi sıkıntıları var. Bunları da üst üste koyduğumuzda daha dikkatli hareket etmek zorunda olduğumuzu görüyoruz. Bunlarla ilgili herkes kendince bazı önlemler alıyor diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kent ekonomisi üzerine de değerlendirmelerde bulunan Başkan Şehitoğlu, kentte ekonomi adına son yıllarda olumlu şeyler yaşandığını belirterek, "Afyonkarahisar'da çok güzel şeyler oluyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 9 Şubat 2016 tarihinde "Teknopark" özel bir şirkette altında olması lazım katma değeri yüksek ürünler üreterek dünya pazarına satmanın, pazarda güçlü bir yer bulma gayretinde üzerine alacak" dedi.

Gerçekleştirilen toplantı B 20 KOBİ ve Girişimcilik Görev Gücü Başkanı Melih Yurter tarafından yapılan "KOBİ ve Girişimcilik" konulu sunum ile devam etti.

Afsiad Aylık İstaşere Ve Değerlendirme Toplantısı

Afsiad Aylık İstaşere Ve Değerlendirme Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim