• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Afrin Gazisi memleketi Tokat’ta

Afrin Gazisi memleketi Tokat’ta
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan sözleşmeli er Kamil Öztürk, tedavisinin ardından...

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan sözleşmeli er Kamil Öztürk, tedavisinin ardından memleketi Tokat'ın Artova ilçesine geldi. Öztürk, "Doktorumla konuştum, en yakın zamanda geri dönmek istiyorum" dedi.

Suriye'nin Afrin kentinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda havan mermisinin yakına düşerek patlaması sonucu yüzünden, başından ve sağ elinden yaralanarak gazi olan sözleşmeli er Kamil Öztürk (22), Kilis Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından memleketi Tokat'ın Artova ilçesine geldi. Satılmış ve Canan Öztürk çiftinin 7 çocuğundan en küçüğü olan Kamil Öztürk, ilçe terminalinde dualarla karşılandı. Daha sonra baba ocağı Ahmet Danişment köyüne geçen Öztürk, yaşadığı gururu köylülerle paylaştı. Afrin bölgesinde yaşanan olayı anlatan Öztürk, akşam saatlerinde kaldıkları binanın penceresindeki kum dolu çuvallara roket mermisinin isabet ederek dışarıda patlaması sonucu yaralandığını söyledi.

"Afrin'i alacağız"

Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi için götürüldüğünde halkın kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunmasıyla gurur duyduğunu ifade eden Öztürk, "Bu vatan şereflenmiş şehitleri ile gazileri ile de şerefleniyor. Allah'ın izini ile başka gazimiz olmaz. Olsa da Türkün kanı bir yere döküldüğü zaman oradan çıkış yoktur. Allah'ın izni ile Afrin'i de Menbiç'de alacağız. Raporumu uzatmak istemiyorum, doktorumla konuştum inşallah en yakın zamanda geri dönmek istiyorum. Çünkü o duygu orayı hissetmek başka bir duygu" dedi.

Silah arkadaşlarının oldukça cesur ve morallerinin yerinde olduğunu belirten Öztürk, "Sen yaralandığında korkmadan yanına gelip seni koruyor. Sonuçta bir ateş var ama bunu hiçbir milletin yapacağını zannetmiyorum. Onun için çok mutluyuz, gururluyuz. Allah'ın izni ile Afrin'i de alacağız" diye konuştu.

Baba Satılmış Öztürk ise oğlu ile gurur duyduğunu bir oğlunu daha Afrin'e göndermeye hazır olduğunu söyledi. Oğlunun gazi olmasıyla gurur duyduğunu ifade eden Öztürk, "Çok gururlandım, Allah herkese nasip etsin. Kardeşinin vurulduğu yere abisi de giderek inşallah on da gazilik şehitlik nasip olur" şeklinde konuştu.

Anne Canan Öztürk ise oğlu ile gurur duyduğunu belirterek anlından öptü. Gazinin ağabeyi Nihat Öztürk, kardeşi gibi Afrin'e gitmeye hazır olduğu mesajını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim