• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Afrika İçin Minik Eller El Ele Verdi

Afrika İçin Minik Eller El Ele Verdi
Afrika için el ele veren minik eller,harçlıklarından birikim yaparak topladıkları paraları Yeryüzü Doktorları'na bağışlayarak, Afrika ülkesi Çad'da...

Afrika için el ele veren minik eller,harçlıklarından birikim yaparak topladıkları paraları Yeryüzü Doktorları'na bağışlayarak, Afrika ülkesi Çad'da su kuyusu açtırdı.

323 Müslüman'ın yaşadığı Tcoukkou, Koungou ve 367 Müslüman'ın yaşadığı Bol Bölgesine bağlı Koucha köylülerinin hayali, İstanbul Ataşehir'deki Kadriye Faik Koparan İlkokulu öğrencileri sayesinde gerçek oldu. Yıllardır hayalini kurdukları su kaynağına kavuşan Afrikalılar büyük sevinç yaşarken su kuyularına Kadriye Faik Koparan İlkokulu'nun ismi verildi.

ÖĞRENCİLER AFRİKA'YA CAN SUYU OLDU

Çad'ın kurak çöllerinde yaşayan insanların su için attığı çığlıklar, Türkiye'ye kadar ulaştı. Ataşehir'deki Kadriye Faik Koparan İlkokulu bu çağrıya sessiz kalmadı.Okul yönetiminin koordinasyonunda Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Kulübü ve Okul Aile Birliği üyeleri,günlerce düşünüp taşındı ve ortaya'Afrika'nın yüreğine su serp" projesi çıktı. Harçlıklarından birikim yapan öğrenciler, topladıkları paraları zarflara koyarak Yeryüzü Doktorlarına ulaştırdı ve böylece bağışlanan o paralardan damlaya damlaya Çad'a su kuyusu oldu. Müjdeli haberi alan, kovasını, bidonunu alıp su kuyusunun başına koştu.

AFRİKA İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMA VAKTİ

Artık Afrika'da Kadriye Faik Koparan İlkokulu'nun ismini taşıyan 2 su kuyusu var. Önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Kadriye Faik Koparan İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri,şimdi herkesin Afrika için elini taşın altına koymasını ve onların da çölde kuruyan yüreklere su serpilmesini bekliyor.

Öte yandan, duyarlı davranışlarıyla Afrika'nın yüreğine su serpen öğrenciler, hazırladıkları fotoğraf sergisinde, köylerine su kaynağı gelen Afrikalıların değişen hayatlarından objektiflere yansıyan kareleri görücüye çıkardı.

Afrika İçin Minik Eller El Ele Verdi

Afrika İçin Minik Eller El Ele Verdi

Afrika İçin Minik Eller El Ele Verdi

Afrika İçin Minik Eller El Ele Verdi

Afrika İçin Minik Eller El Ele Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim