• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Afgan kadın polislerin eğitimi Sivas'ta başladı

Afgan kadın polislerin eğitimi Sivas'ta başladı
Afganistan ulusal polisinin eğitilmesi için yapılan anlaşma kapsamında 4. dönem Afgan bayan polis adayları eğitime başladı.

Afganistan ulusal polisinin eğitilmesi için yapılan anlaşma kapsamında 4. dönem Afgan bayan polis adayları eğitime başladı. Bu dönem ilk kez Afgan polis adaylarına özel harekât kursu verilecek. 88 Afgan bayan polis adayı alacakları 2 aylık zorlu kursun ardından ülkelerinde görev yapacak.

2011 yılında başlayan Afgan polis adaylarının eğitimlerine bayan polis adaylarıyla devam ediliyor. Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen tören iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı. Slayt gösterisinin ardından konuşan Polis Okulu Müdürü Adnan Oran, Türkiye öncülüğünde NATO, ABD ve Japonya'nın finansman eğitici desteğinde bulunduğu proje kapsamında Afganistan polis teşkilatının ihtiyaç duyduğu nitelikli polis adayları yetiştirildiğini belirterek, bugüne 4 dönem erkek ve 3 dönem bayan olmak üzere toplam 2 bin 753 Afgan polisinin eğitim gördüğünü söyledi.

Afgan polis adaylarının eğitimine katkıda bulunanlara teşekkür eden Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar'ın ardından kürsüye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, öğrencilere hitap ederek, "Sizleri polis eğitici eğitimi ve özel harekât eğitimiyle ilgili olarak yaklaşık 2 aylık yoğun bir eğitim programı beklemektedir. Sizden beklentimiz en iyi şekilde yetişerek ülkenize dönmenizdir. İnanıyorum ki burada almış olduğunuz eğitimlerle Afganistan'da güvenliğin tesis edilmesi ve halkın refahının yükseltilmesi için üstün hizmetler göstereceksiniz. Başarılarınızla bizleri mutlu edeceksiniz." diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Öztürk, Afganistan'da İSAF kapsamında zaman zaman askeri birliklerin Afganistan'da seve seve görev yaparak barışın tesisinde ciddi anlamda katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Ekramuddin Yawar, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk'e onur madalyası, Afgan yöresel kıyafeti takdim etti. Öztürk ise Afgan Bakan yardımcısına Kur'an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler verdi. Türk ve Afgan Polis Okulu eğiticilerine teşekkür sertifikası verildi.

18 Nisan'da başlayan ve 23 Haziran'a kadar devam edecek eğitimler kapsamında 30 Afgan kadın polisine eğitici eğitimi, 59 Afgan kadın polisine ise özel harekât eğitimi kursu verileceği kaydedildi. Yüksek Okulda 799 Afgan kadın polisinin eğitim aldığı belirtilirken bu dönem ile birlikte bu sayının 888'e ulaşacağı açıklandı.Cihan

Afgan kadın polislerin eğitimi Sivas'ta başladı

Afgan kadın polislerin eğitimi Sivas'ta başladı

Afgan kadın polislerin eğitimi Sivas'ta başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim