• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

AFAD’tan Muski’ye Eğitim

AFAD’tan Muski’ye Eğitim
İl genelinde 28 Atıksu Arıtma Tesisinin işletmesini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, bir...

İl genelinde 28 Atıksu Arıtma Tesisinin işletmesini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, bir yandan İş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Bu kapsamda çok tehlikeli işler sınıfında çalışmalarını sürdürmekte olan MUSKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Tesisleri çalışanlarına, "Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Arıtma Tesis Operatörlüğü" eğitimi verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen "Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Arıtma Tesis Operatörlüğü" eğitimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür merkezinde gerçekleşti ve toplam 240 personel eğitime katıldı. Eğitim sonucunda Atıksu Arıtma Tesisleri çalışanlarının tümünün hem mesleki eğitimlerinin tamamlanması, "İş sağlığı ve Güvenliği" açısından yeterli düzeye gelmeleri ve mesleki becerilerinin artırılması amaçlanıyor. MUSKİ İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı Tansel Koralay'ın da birçok konuda bilgi verdiği eğitim sonunda, yeterli görülen personellere Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilecek.

AFAD UYGULAMALI EĞİTİM VERECEK

5 gün süren teorik eğitimden sonra, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'a bağlı uzmanlar tarafından uygulamalı olarak İş Sağlığı ve Güvenliği için alınması gereken tedbirler gösterildi. Ayrıca teorik eğitimin sona ermesinin ardından AFAD uzmanları Atıksu Arıtma Tesislerinde uygulamalı eğitimler vermeye devam edecek.

"HİÇBİR İŞ İNSAN HAYATINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR"

Konu hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, her şeyden önce insan hayatına değer verdiklerini belirterek "Hiçbir iş insan hayatından önemli değildir" dedi. Ülgen, teorik eğitimlerin tamamlandığını ve AFAD uzmanları tarafından uygulamalı eğitimlerin verileceğini vurgulayarak "Amacımız Atıksu Arıtma Tesislerinde yapılan çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına uygun şekilde çalışabilen, arıtma tesis işletmesinde karşılaşılabilecek olan mesleki risklere karşı önlem alabilen, gaz zehirlenmesi ve yangın vb. acil durumlarda nasıl hareket edebileceğini bilen bilinçli personellerle çalışarak iş kazalarının önüne geçmek istiyoruz" dedi.

AFAD’tan Muski’ye Eğitim

AFAD’tan Muski’ye Eğitim

AFAD’tan Muski’ye Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim