• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü, Bölgesel Lojistik Deposunu Tanıttı

AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü, Bölgesel Lojistik Deposunu Tanıttı
Tekirdağ İl Acil Afet ve Durum Müdürlüğü (AFAD), Bölgesel Lojistik Deposu'nun tanıtımını gerçekleştirerek, basın mensuplarına yönelik bilgilendirme...

Tekirdağ İl Acil Afet ve Durum Müdürlüğü (AFAD), Bölgesel Lojistik Deposu'nun tanıtımını gerçekleştirerek, basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Lojistik deponun tanıtımıyla başlayan toplantıda, depoyla ilgili bilgiler verildi. Deponun 10 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulduğunu ve 2014 yılının Ağustos ayında faaliyete girdiğini belirten AFAD Şube Müdürü Mehmet Coşkun, "Depomuz 2014 yılında, 10 bin metrekarelik bir alana kuruldu. Türkiye genelinde 27 adet Bölgesel Lojistik Depo mevcut. Bunlardan birinin de Tekirdağ'da bulunması kentimiz için büyük bir avantaj. Depomuzda 96 adet konteynır var" dedi.

Afet ve kriz dönemlerinde kullanılmak üzere depoda 35 bin adet yatak ve çadır bulunduğu ve önümüzdeki dönemlerde depoya, mutfak malzemesi, battaniye, nevresim gibi acil ihtiyaçların stoklanacağı bildirildi.

Tekirdağ Bölgesel Lojistik Deposu'nun tanıtımı sonrası AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü'nde toplantı gerçekleştirildi.

AFAD İl Müdürü Recep Erol'un da katıldığı toplantıda, Şube Müdürü Coşkun, basının afet ve felaket durumlarında nasıl davranması gerektiği konusunda sunum yaptı. Basının toplumda korku ve infiale sebep olacak haberler yapmaması gerektiğine değinen Coşkun, afet ve felaket durumlarında basının sağduyulu olmasının, hem sağlıklı bilgi akışı açısından, hem de toplumda korku senaryolarının oluşmaması açısından önemli olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşma yapan AFAD İl Müdürü Recep Erol, "Bugün burada basını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugün sizlerle beraber olmamızın amacı AFAD'ın Bölgesel Lojistik Deposu'nu sizlere göstermek, gezdirmek ve de afet ve acil durumlarda basının rolü, basının nasıl bir tutum içerisinde olması gerektiği, vatandaşlara yönelik nasıl daha yararlı olabileceğini karşılıklı fikir alışverişi içerisinde bulunarak masaya yatırmaktır" ifadelerini kaydetti.

Tekirdağ'ın her ilçesinde bir çadırkent alanı bulunduğunu belirten Erol, çadırkent alanlarının günün koşullarına, ihtiyaçlarına göre güncellendiğini söyledi.

AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü, Bölgesel Lojistik Deposunu Tanıttı

AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü, Bölgesel Lojistik Deposunu Tanıttı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim