• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

AFAD-SEN Genel Başkanı Çelik’ten 29 Ekim mesajı

AFAD-SEN Genel Başkanı Çelik’ten 29 Ekim mesajı
Türkiye AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümünün büyük bir heyecan, sevinç ve coşkuyla kutlandığını belirten AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşı kahramanlarını ve aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını kaydetti. Çelik, "Bu mutluluğu memur, işçi, esnaf, emekçi ve tüm milletimizle paylaşıyor, ecdadımızdan miras aldığımız cumhuriyetimizi güçlendirip, büyütmenin gururunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919" da Samsun'da yaktığı "Kurtuluş ve İstiklal" ateşiyle başlayan mücadele, cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk milletinin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyeti, tarihin şafağından beri var olan milletimizin tarih içindeki büyük yolculuğunun çok önemli bir anında ona yepyeni bir hayatiyet kazandıran, yeni ufuklar açan muhteşem bir olay olarak tanımlayan Çelik, "Cumhuriyetimiz gücünü milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, şanlı tarihini, geleneğini, kültürünü ve inancını muhafaza ederek bugünlere gelmiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren, Türk milletinin her ferdinin ortak iradesi ve gayretiyle büyük bir dönüşüm gerçekleştirilmiş, ülkemiz bölgesinde ve dünya ölçeğinde iddialı büyük bir ülke haline gelmiştir. Özgürlük ve bağımsızlığımızdan başlayarak, insanlık onurumuzdan, sahip olduğumuz bütün büyük kazanımlara kadar hepsi cumhuriyet ile taçlanan, gelişen ve anlamlanan bir sürecin tanımlanmasıdır. Hepimizin ortak kazanımı olan cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır. Gururla kutladığımız cumhuriyetimizin 93'ncü kuruluş yıl dönümünde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatan topraklarının bütünlüğü ile cumhuriyeti korumanın azim ve kararlılığı içindeyiz. Atalarımızın en değerli miraslarından olan cumhuriyetimizi ve onun sahip olduğu temel değerleri yüceltmek ve sürekli kılmak ancak huzur, güven ve barış içerisinde yaşayan, her alanda görev ve sorumluluklarını bilen güçlü toplumların sahip olduğu güçlü devletle mümkündür. Milletçe el ele verip bu gücü oluşturmakta toplumun bütün fertlerine önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır. Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları, 15 Temmuz'da ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına kasteden FETÖ/PDY terör örgütünün haince darbe kalkışmasına yönelik olaylarla ilgili, ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses tek nefes olmuş; asil bir duruş sergilemiştir. Bundan sonrada bin yıllık kutlu yürüyüşümüze devam edip, hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu sıkıntıları 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız. Geçmişimiz, geleceğimiz, devletimiz ve vatanımız hepimizindir. Bu duygu ve düşüncelerle; cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim