• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

AFAD Eğitimlerini Sürdürüyor

AFAD Eğitimlerini Sürdürüyor
Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nurhan Doğruöz, olası afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nurhan Doğruöz, olası afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında eğitimlerin devam ettiğini söyledi.

Kurum olarak yaptıkları eğitim faaliyetlerinde bu zamana kadar 20 bini geçen sayıda personelin eğitimden geçtiğini kaydeden Doğruöz, "Ülkemizin dünya üzerindeki coğrafi konumundan kaynaklanan jeo-stratejik önemi ve doğal afetler bakımından riskli bir bölgede yer alması nedeniyle, savaş, asimetrik tehdit, deprem ve yangın felaketi oluşturabilecek unsurların can ve mal kaybına yol açabileceği öngörülmektedir. Toplu yaşanılan kurum, okul, öğretmenevi, lokal gibi yerlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve öğrencilerimizde afet bilinci oluşturulması, panik ortamının azaltılması ancak eğitim ve tatbikatlarla mümkün olabilmektedir" dedi.

Eğitimlerle ilgili bilgide veren Doğruöz şöyle devam etti:

"İlimiz Merkezi, İlçeleri ve beldeleri ve köylerinde bulunan tüm okullarımızda eğitim çalışmalarımız tamamlanmış, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri ve Ekiplerinin Kuruluşu, Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin 7/f maddesi uyarınca, kamu ve özel kuruluşların arama ve kurtarma hizmetlerinde görevlendirilen ekip personellerinin eğitimleri tamamlanmış, İlimiz Alarm Kod İşlem Görevlilerinin eğitimleri yapılmış, İlimizde Kamu hizmeti yürüten Kurum ve Kuruluşların Seferberlik ve Savaş Haline yönelik çalışmalarını herhangi bir aksaklığa mahal vermeden daha verimli bir şekilde yürütülebilmesi açısından Kurum ve Kuruluş planlamalarından sorumlu Sivil Savunma Amirlerinin Seferberlik ve Savaş Hali Hazırlıklarına ilişkin eğitimleri yapılmış olup, Kamu kurum ve kuruluşları ile Planlamaya Tabi Özel Sektör Kuruluşlarında afetler ve korunma önlemleri konulu eğitimlerimiz devam etmektedir. Eğitimlerimizde ulaşılan personel sayısı. 20 bini aşmıştır."

AFAD Eğitimlerini Sürdürüyor

AFAD Eğitimlerini Sürdürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim