• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aesob Başkanı Sevimçok’un Sigorta Tepkisi:

Aesob Başkanı Sevimçok’un Sigorta Tepkisi:
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, trafik sigortası...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, trafik sigortası fiyatlarına yapılan zammın çok yüksek olduğunu belirterek son zamlarla birlikte tüm araç sahipleri gibi sürücü esnafının da bu durumun altından kalkamaz hale geldiğini ve zor durumda olduklarını söyledi.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok yaptığı yazılı açıklamada trafik sigortalarında yapılan artışın sadece taksici, minibüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnaflarını değil araç sahibi olan herkesi aynı şekilde mağdur ettiğini belirterek, esnafın bu şartlarda zorunlu trafik sigortasını dahi ödemekte çok zorlandığını ve kasko yaptırırken de kara kara düşündüğünü ifade etti. Türkiye Sigorta Birliği'nin açıklamasında sektörün son 10 yılda çok zar ettiğini belirtmesi üzerine trafik sigortası poliçelerindeki pirim artışının zorunlu hale geldiğini ve serbest tarife sistemine geçildiğinin altını çizen Sevimçok, bu uygulamanın tüketicilerin lehine olması gerekirken bunun tam tersinin olduğunu ve trafik sigorta poliçelerinin neredeyse kasko sigortasına eşdeğer bedellere ulaştığını söyledi. Kaskoyu isteyen kişinin yaptıracağını ama zorunlu trafik sigortasının öyle olmadığını ifade eden Başkan Sevimçok, tüm araç sahiplerinin zorunlu olarak yaptırmak durumunda bulundukları trafik sigortası fiyatının devlet tarafından belirlenmesi gerektiğinin de önemini vurguladı. Trafik sigorta primlerinin adaletli ve vatandaşın bütçesini sarsmayacak makul bir fiyata çekilmesi gerektiğini de söyleyen Sevimçok, araç sahiplerinin şikayet ettiği zorunlu trafik sigortası fiyatlarıyla alakalı olarak zaman zaman dile getirilen trafik ve kasko sigortalarının birleştirilmesi fikrinin de farklı bir çözüm yolu olarak düşünülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim