• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aesob Başkanı Sevimçok’tan Çalışan Emekli Esnafa Müjde

Aesob Başkanı Sevimçok’tan Çalışan Emekli Esnafa Müjde
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok emekli olup da çalışan esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesintisinin...

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok emekli olup da çalışan esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesintisinin kaldırılmasının çalışmaya devam eden tüm emekli esnafları sevindirdiğini belirtti.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Meclis'te kabul edilen torba yasa ile çalışan emeklilerin maaşlarındaki kesintinin tamamen kalktığını belirterek, çalışan emekli esnafların maaşlarını yüzde 10 zamlı olarak alacaklarını söyledi. Başkan Sevimçok, "Emekli olup da zor hayat şartları yüzünden çalışmak zorunda olan ve ev ekonomisine katkıda bulunmak adına çalışmaya devam eden esnaflardan kesilen sosyal güvenlik destek priminin (SGDP) ilk önce yüzde 10'a düşürülmüştü. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmeler neticesinde ise tamamen kaldırılması kabul edilmiştir. Bu düzenlemenin kaldırılması, emekli olan ancak çalışmaya devam etmek zorunda bulunan esnaflarımız adına oldukça sevindiricidir. Tasarı yasalaştığı zaman çalışan emekli esnaflarımız artık maaşlarını yüzde 10 zamlı alacaklardır'dedi.

Emeklilerin aldığı aylığın yetmesini arzu ettiklerini kaydeden Sevimçok, "Gönül ister ki hayatlarını mesleklerine adamış ve emekli olmuş esnaflarımızın aldıkları emekli maaşı kendilerine yetebilsin ve onlarda yılların yorgunluğunu atıp dinlenerek emekliliğin tadını çıkarabilsinler. Ama ne yazık ki hayat şartları yüzünden pek çok emeklimizin olduğu gibi, mesleklerinde neredeyse bir ömrü tamamlayıp emekli olan esnaflarımızda geçinebilmek adına çalışmaya devam etmek durumunda kalabiliyorlar. Bir de bunun üzerine aldıkları emekli maaşlarında yapılan yüzde 10'luk kesinti ise pek çok emekli esnafımızın nafakasını eksiltiyordu. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmeler neticesinde bu kesintinin kaldırılması ise emekli olup da hala daha çalışmak zorunda olan esnaflarımıza ilaç gibi gelecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim