• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

AERS-2016 Samsun’da başladı

AERS-2016 Samsun’da başladı
Deprem mühendisliği alanında dünyanın önde gelen bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen "Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi(AERS-2016)"...

Deprem mühendisliği alanında dünyanın önde gelen bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen "Uluslararası İleri Depreme Dayanıklı Yapılar Kongresi(AERS-2016)" Samsun'da başladı.

Deprem mühendisliği alanında son gelişmelerin ve bilimsel sonuçların değerlendirileceği kongre, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılıyor. OMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azer Arastunoğlu Kasımzade'nin başkanlığında uluslararası işbirliği ile düzenlenen AERS-2016 kongresi, deprem mühendisliğindeki araştırmalara bütüncül bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. 24-28 Ekim tarihlerinde düzenlenen kongreye; Kanada Deprem Araştırma ve Gerçek Zamanlı Yapı Sağlık İzleme Merkezleri Başkanı Prof. Dr. Carlos Ventura, Amerika Birleşik Devletleri FN Depreme Yalıtımlı Yapılar Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Farzad Naeim, Japonya Depreme Dayanıklı Aktif Kontrollü Yapılar Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yoichi Mukai, İtalya Avrupa Deprem Araştırma Merkezinin kurucusu ve "Yerdeğiştirmeye Dayalı Tasarım" yönteminin yazarı Prof. Dr. Gian M. Calvi, Rusya, Novosibirsk Betonarme Yapılar Araştırma Merkezinden Prof. Dr. Valery M. Mitasov başkanlığında araştırmacıların yanı sıra İspanya, Avustralya, İran, Azerbaycan ve birçok ülkeden katılan bilim adamları ile beraber Türkiye'den de Kandilli Deprem Araştırma Merkezinden Prof. Dr. Mustafa Erdik, Prof. Dr. Mehmet N. Aydınoğlu, Prof. Dr. Erdal Şafak, Prof. Dr. Eser Çaktı, Prof. Dr. Doğan Kalafat, Prof. Dr. Atilla Ansal, ODTÜ'den Prof. Dr. Polat Gülkan, Prof. Dr. Çetin Yılmaz, Prof. Dr. Murat Dicleli, İTÜ'den Prof. Dr. Zekai Celep, Prof. Dr. Tülay Aksu, DEÜ'den Prof. Dr. Hikmet H. Çatal ve GTÜ'den Prof. Dr. Bülent Akbaş katılıyor.

Kongrenin açılışında Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bilim adamları ve öğrenciler hazır bulundu.

Kasımzade: "Deprem önceden belirleyen bir metot yok"

Kongrede açılış konuşması yapan Prof. Dr. Azer A. Kasımzade, "Bu kongrede deprem mühendisliğinin çok önemli konuları ele alınacak. Bu konuların başında ise, uzun ve güçlü deprem etkilerinden yapıların hasar görmesi geliyor. Uzun ve güçlü depremlere karşı yapılmış yapı türü var. İlk kez bu kongrede anlatılacak. Farklı ülkelerden ve Türkiye'den uzun dalgalar ve güçlü deprem etkilerine yapılmış yapı türü kongrede açıklanacak. Dünyada depremi önceden öngörmüş bir metot günümüzde yoktur. Bilimsel yöntemi yoktur. Belli bir zaman aralığında söylenmesi de tahminidir. Günümüzde depremin önceden belirlenmesi metodu yoktur" dedi.

Yurt: "Depremde en fazla hasarı, kamu binaları alıyor"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Türkiye'deki depremlerin istatistiksel araştırmalara bakıldığında en fazla deprem hasarının kamu binalarında olduğunu görüyoruz. Özel binalarda ve mühendislik hizmeti almamış binalarda daha az olduğunu görüyoruz. Kamu binaları ihale marifetiyle yapılmaktadır. Kamu binalarının yapım ve ihale aşamasında, proje ve tatbikinin yapılmasında, şartname, sözleşmelerimiz, müeyyidelerimizin hepsi var. Mevcut ihale yasalarımızın içeriği bizi düşündürmektedir" diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra hediye takdim töreni yapıldı. Ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç de kentsel dönüşüm projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

AERS-2016 Samsun’da başladı

AERS-2016 Samsun’da başladı

AERS-2016 Samsun’da başladı

AERS-2016 Samsun’da başladı

AERS-2016 Samsun’da başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim