• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Advak’tan Portföy Yönetimi Yarışması İçin Öğrencilere Eğitim Desteği

Advak’tan Portföy Yönetimi Yarışması İçin Öğrencilere Eğitim Desteği
Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK), Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği "Portföy Yönetim...

Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK), Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği "Portföy Yönetim Yarışması" için finans ve teknik analiz eğitimi verdi.

ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli tarafından verilen eğitim boyunca, yaklaşık 100 öğrenci Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOP) yatırım yapma ve Teknik Analiz konularında ücretsiz eğitim aldı. Doç. Dr. Kaderli, yarışmaya Nazilli İİBF öğrencilerinin mutlaka katılması gerektiğinin altını çizerek, yarışmada başta Londra Borsası'na gezi olmak üzere birçok ödülün bulunduğunu, yarışmaya katılmanın para yönetimini öğrenme açısından öğrenciler için çok önemli bir tecrübe olacağını da sözlerine ekledi.

ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLERİ ADVAK DA ÖDÜLLENDİRECEK

Geçtiğimiz yıl Türkiye'deki farklı üniversitelerden toplam 2 bin 270 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen yarışmaya ADÜ'den sadece 4 öğrencinin katıldığını ifade eden Kaderli, " Öğrenciler yarışmanın sonuna kadar zirveyi zorladı ve 4 öğrenci çoğunluğunu Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ilk 60 kişi arasında yarışmayı tamamlayarak büyük bir başarı elde etti. Bu yıl, bu yarışmaya en az 100 öğrenciyi ADVAK eğitim desteğiyle göndererek daha büyük başarılar elde etmeyi umuyoruz. Bu yarışmada ilk 25 e giren öğrencilere çok çeşitli ödüller verilecek. ADVAK olarak biz de ilk 25'e giren ADÜ öğrencilerimize ayrıca ödül vermeyi planlıyoruz. Yarışmaya katılmaya yönlendirdiğimiz öğrencileri yarışma boyunca hafta hafta takip edeceğiz. Biz ADÜ Nazilli İİBF'yi finans eğitiminde Türkiye'deki birçok üniversitesinin önünde görüyor ve bu konuda oradaki potansiyeli ADVAK olarak değerlendirmek istiyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan'ın bize her konuda destek olması ADVAK'a güç veriyor" diye konuştu.

Advak’tan Portföy Yönetimi Yarışması İçin Öğrencilere Eğitim Desteği

Advak’tan Portföy Yönetimi Yarışması İçin Öğrencilere Eğitim Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim