• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Advak’ın Finansal Okuryazarlık Projesine GEKA’dan Tam Destek‏

Advak’ın Finansal Okuryazarlık Projesine GEKA’dan Tam Destek‏
Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) Başkanı, Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç.

Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) Başkanı, Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Kaderli'nin yürütücülüğünü yaptığı proje, GEKA tarafından 2015 yılı Doğrudan Destek Faaliyeti kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

"TR32 Bölgesinde (Aydın-Denizli- Muğla) Finansal Okuryazarlık Düzeyinin Belirlenmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Çözüm Önerileri" isimli proje ekibinde Nazilli İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş, Nazilli İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhsin Özdemir, Köşk Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Esma Acayip ve Nazilli İİBF İşletme doktora öğrencisi Neslihan Demir yer alıyor.

TÜRKİYE 144 ÜLKE ARASINDA 120. SIRADA

ADVAK Başkanı ve Projenin Yürütücüsü Doç. Dr. Yusuf Kaderli, dünyanın en önemli reyting kuruluşlarından biri olan Standard and Poor's'un yakın zamanda 144 ülkede yaptığı finansal okuryazarlık seviyesi ile ilgili araştırma sonuçlarının oldukça kötü olduğunu söyledi.

144 ülke arasında Türkiye'nin 120. Sırada, yer aldığını belirten Doç. Dr. Kaderli, "Türkiye finansal okuryazarlık konusunda sürekli sınıfta kalıyor. Oysa bir ülkede finansal okuryazarlık seviyesinin yüksek olması, başta ülke ekonomisi ve finansal piyasalar olmak üzere o ülkedeki bireylerin aile hayatına kadar çok önemli etkilerde bulunuyor. Hatta kalkınma için önemli etkenlerden biri olarak görülüyor" dedi.

"PROJENİN SONRAKİ AŞAMASINDA 3 İLDE BİNLERCE KİŞİYE EĞİTİM VERECEĞİZ"

Projenin amacının TR32 bölgesinde öncelikle finansal okuryazarlık düzeyini ölçmek, ardından da ankete katılan ve finansal okuryazarlık düzeyi düşük olan bireylere eğitim vererek onların finansal okuryazarlık seviyesini artırmak olduğunu ifade eden ADVAK Başkanı ve Projenin Yürütücüsü Doç. Dr. Yusuf Kaderli, ADVAK olarak bölgesel kalkınmaya dolaylı yoldan destek vereceklerini ifade etti. Projenin ileriki aşamalarında 2016 yılı içinde yine ADVAK bünyesinde GEKA'ya bu projenin devamı niteliğinde çok daha büyük bir proje teklifi sunmayı ve finansal okuryazarlık konusunda bu üç ilde binlerce kişiye eğitim vererek hem bölgesel refaha hem de bölgesel kalkınmaya destek olmak istediklerini vurgulayan Doç. Dr. Kaderli, çalışmalarına baştan sona büyük destek veren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'a ADVAK yönetim kurulu adına teşekkürlerini sundu.

Advak’ın Finansal Okuryazarlık Projesine GEKA’dan Tam Destek‏

Advak’ın Finansal Okuryazarlık Projesine GEKA’dan Tam Destek‏

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim