• BIST 9530.47
  • Altın 2477.258
  • Dolar 32.4457
  • Euro 34.788
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

ADÜ’nün 3 projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek

ADÜ’nün 3 projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek
Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin üstlendiği 3 farklı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK)...

Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin üstlendiği 3 farklı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özen Ünal'ın üstlendiği proje, 2018 yılı 1. Döneminde TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye layık görüldü. Türkiye genelinde bilim sanat merkezlerinde görev yapan ve destek eğitim odalarında özel yetenekli öğrencilerle çalışan matematik öğretmenlerine yönelik hazırlanan Projeyle "Farklı Çocuklara Farklı Matematik" dersleri verilecek. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ersen Yazıcı, Dr. Öğr. Üyesi Taner Arabacıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bildiren ve Dr. Öğr. Üyesi Serhan Ulusan, projede Uzman/Araştırmacı olarak görev alacak.

Geleceğin Mimarı Öğretmenlerle Geleceğin Enerji Kaynaklarını Tanıma

Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Dilek Karışan Korucu'nun TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamındaki "Geleceğin Mimarı Öğretmenlerle Geleceğin Enerji Kaynaklarını Tanıma" başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü. Proje kapsamında 25 fen bilimleri öğretmenine alternatif enerji kaynakları ile ilgili teorik ve uygulamalı olmak üzere 6 gün sürecek eğitimler verilecek. Proje ile Jeotermal enerji tesisi, rüzgâr santrali ve biyokütle enerji tesislerine alan gezileri düzenlenecek ve ardından alternatif enerji kaynaklarının çalışma prensibini aktaran deneyler yapılacak. Projede Üniversitemiz Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Nilgün Yenice ve Uşak Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Ümran Betül Cebesoy Uzman/Araştırmacı olarak görev alacak.

Stem'e Taşınalım, Stem'le Tanışalım

Yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersen Yazıcı'nın üstlendiği proje, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenecek. Proje, Aydın ilinde öğrenim gören ve taşıma yoluyla eğitime erişimi sağlanan ortaokul 5 - 8.sınıf öğrencilerine yönelik "Stem Eğitimi" konusunu içeriyor. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hilal Aktamış, Dr. Öğr. Üyesi Taner Arabacıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özen Ünal projede Uzman/Araştırmacı olarak görev alacak. Proje ile dezavantajlı grup olarak değerlendirilen taşımalı eğitim gören öğrencilerin bilim ve bilim insanları ile tanışmaları, düzenlenecek atölye çalışmaları, eğitsel oyunlar, sanatsal etkinlikler, spor etkinlikleri ve gökyüzü gözlemi gibi faaliyetlerle bilimsel olgulara ilişkin farkındalıklarının, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin artırılması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim