• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

ADÜ’den Bayırbucak Türkmenlerine İnsani Yardım

ADÜ’den Bayırbucak Türkmenlerine İnsani Yardım
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Sivil Toplum Hareketi işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanya kapsamında Suriye'deki soydaşlarımız Bayırbucak...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Sivil Toplum Hareketi işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanya kapsamında Suriye'deki soydaşlarımız Bayırbucak Türkmenleri için toplanan insani yardım malzemeleri taşıyan tır ADÜ Rektörlüğü'nde düzenlenen törenin ardından dualarla uğurlandı.

ADÜ ve Sivil Toplum Hareketi (SHT) Aydın Şubesinin birlikte gerçekleştirdiği yardımda Suriye'nin kuzeyinde bulunan Bayırbucak Türkmenleri için konserve, tıbbi malzeme, giyim eşyaları, battaniye ve çeşitli gıda malzemeleri Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve beraberindekiler tarafından dualar eşliğinde yola çıktı.

"BİR LUTUF DEĞİL TARİHSEL SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ"

Aydın Valisi Erol Ayyıldız gerçekleşen yardım kampanyasının bir lütuf olmadığını, gerek tarihsel sorumluluğumuzun gerekse ülke olarak duruşumuzun gereği olarak gerçekleştiğini ifade ederek; "Bu yardım bizim onlara karşı bir borcumuz. Hem şu andaki duruşumuzdan, hem de tarihsel sorumluluğumuzdan dolayı bu bizim mecburiyetimiz. Buna vesile olan üniversitemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese ilim ve şahsım adına başarılar diliyorum. Gördüğümüz haksızlıklar inşallah sona erer. Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilir. Bu dünyada mutluluğa ve huzura erişirler. Biz, mecburiyetimizi eda ediyoruz. Buna vesile olan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum." dedi.

REKTÖR BİRCAN GECİKMEDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEDİ

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, yapılan yardımla ilgili olarak şimdiye kadar bu yardımın yapılması gerektiğini ancak geciktiğini ifade ederek; "Öncelikle bunun için özür diliyoruz ve Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimizden haklarını helal etmelerini diliyoruz. Gönderdiğimiz insani yardım malzemeleri için oradaki kardeşlerimizin ihtiyacı olan her şey var. Allah'a şükürler olsun ki bunları tamamlayarak bugün yola çıkartıyoruz. Bu bizim sorumluluğumuzdu ama geciktik. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah sağ salim yardımlarımızı oraya ulaştırırız" diye konuştu.

Bir tır dolusu yardım malzemesi dualar eşliğinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü önünden yola çıktı.

ADÜ’den Bayırbucak Türkmenlerine İnsani Yardım

ADÜ’den Bayırbucak Türkmenlerine İnsani Yardım

ADÜ’den Bayırbucak Türkmenlerine İnsani Yardım

ADÜ’den Bayırbucak Türkmenlerine İnsani Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim