• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

ADÜ’de “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konuşuldu

ADÜ’de “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konuşuldu
Adnan Menderes Üniversitesi tarafından 19'uncusu düzenlenen "Diriliş" konferansına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Muhammet...

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından 19'uncusu düzenlenen "Diriliş" konferansına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, "15 Temmuz Sonrası Güçlü Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi " konulu konferans verdi.

Konferans öncesi ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı makamında ziyaret eden Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Üniversite hakkında Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'dan bilgiler aldı. Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemini demokrasi şehidi Adnan Menderes'in adını taşıyan bir Üniversitede anlatmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, dekanlar, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan etkinlikte, Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Ülkemiz tarihinin darbelerle geçtiğini anımsatarak anayasalarımızın da darbeler sonucu oluştuğunu, 15 Temmuz darbe girişiminde bu darbelerin benzerini yaşadığımızı anlattı.

Ülkemizdeki Anayasa tartışmalarına açıklık getiren Dr. Küçükyılmaz, 1961 ve 1982 Anayasalarını darbecilerin yaptığını anlatarak, elinde belinde silahı olan ve darbecilerin kendi geleceklerini garanti altına alarak hazırladıkları anayasalarla yıllarca yönetildiğimizi söyledi. Bugünkü anayasa tartışmalarının merkezinde "Cumhurbaşkanının partili olması tarafsızlığa aykırıdır!" söyleminin olduğuna değinen Dr. Küçükyılmaz, " Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Celal Bayar partili Cumhurbaşkanlarıydı. Partili Cumhurbaşkanları dönemi 60 darbesiyle son buldu. 60 darbesinden sonra ise askerlerin Cumhurbaşkanı olma geleneği başladı. Ta ki Turgut Özal'ın sivil bir cumhurbaşkanı olmasına kadar bu süreç devam etti" diye konuştu.

Halkın, 15 Temmuz'da kendi seçtiği iktidara sahip çıktığını vurgulayan Dr. Küçükyılmaz, "O insanlar sokaklara dökülmeseydi bizler bugün buralarda olamayabilirdik" diyerek tarafsızlık diye bir şeyin olamayacağını bunun da meslek olarak sadece hâkim ve hakemlerde olabileceğini söyledi.

Başkanlık Sisteminin istikrar sistemi olduğunu; 240 yıllık Amerika tarihinde 58 hükümet kurulmuşken, bizim mevcut sistemimizde ise sadece 94 yılda 65 hükümet kurulduğunu kaydeden Dr. Mücahit Küçükyılmaz, ortada bir hükümet enflasyonu olduğunu, bu ülkenin 3-5 günlük 3-5 aylık hükümetler gördüğünü belirtti. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile koalisyon döneminin sona ereceğini dile getiren Dr. Küçükyılmaz, dünyanın bu yöne doğru evrildiğini, İtalya'nın koalisyonu yasakladığını anlattı.

"Almanya ve Hollanda'nın neden hayır dediğini? Neden Türkiye ile problem yaşamaya çalıştıklarını?" ele alan Dr. Küçükyılmaz, İstanbul'da yapımı süren üçüncü hava limanının faaliyete geçmesiyle Frankfurt ve Amsterdam hava limanlarının etkisini kaybedeceğini, ekonomik zarara uğrayacaklarını işaret ederek Avrupa'nın, karşısında istikrarlı bir Türkiye görmek istemediğini sözlerine ekledi.

Etkinliğin sonunda dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Dr. Muhammet Mücahit Küçükyılmaz'a, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, teşekkür belgesi ve Adnan Menderes Üniversitesi hediye paketini verdi.

ADÜ’de “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konuşuldu

ADÜ’de “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konuşuldu

ADÜ’de “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konuşuldu

ADÜ’de “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim