• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

ADÜ’de ’Kendi Değerlerimiz’ Etkinliği, İlgi Uyandırmaya Devam Ediyor

ADÜ’de ’Kendi Değerlerimiz’ Etkinliği, İlgi Uyandırmaya Devam Ediyor
Adnan Menderes Üniversitesi akademik personelinin deneyimlerini paylaştığı "Kendi Değerlerimiz" adlı konferansın ikincisi, öğrencilerin yoğun bir katılımıyla...

Adnan Menderes Üniversitesi akademik personelinin deneyimlerini paylaştığı "Kendi Değerlerimiz" adlı konferansın ikincisi, öğrencilerin yoğun bir katılımıyla gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Ali Çengel, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Etem Karakaya, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rafet Dinç ile Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Erel'in konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Veteriner Fakültesi ADÜMTEK Grubu'nun sergilediği müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte Rektör Bircan, insanların kendi aralarında tanış olmasının önemine değinerek, "Üniversitemizde inanılmaz değerler var. Bunları açığa çıkarma adına bu programları daha da sıklaştırmamız gerekiyor" dedi. Bir mühendis gözüyle dünyasını yansıtan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Ali Çengel de değer filtrelerine uygun eleştirel bir bakış açısına sahip olunması gerektiğini ifade etti. Mühendisliğin özünde sorgulamanın olduğunu belirten Prof. Dr. Çengel, her mesleki gelişimin sorgulama sonunda bir üst kademeye çıktığını söyledi. Bunun yanı sıra zaman yönetimi hakkında konuşan Prof. Dr. Çengel, zamanın değişen değerlerinin de dikkate alınması gerektiğini dile getirdi. En büyük israfın, seher vaktini uyuyarak geçirmek olduğuna dikkat çekerek, "En taze, en canlı olunan vakit, seher vaktidir" dedi.

Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Etem Karakaya, akademisyen-öğrenci iletişimine vurgu yaptı. Öğrencileriyle iletişiminin çok iyi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karakaya, "Bir akademisyenin bence en büyük hazinelerinden birisi öğrencileriyle olan doğru iletişimi ve tamamen önyargısız bir şekilde onları ihlasla sevmesidir" dedi.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü öğrencilerinin sunduğu ney dinletisinin ardından Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rafet Dinç zorlu hayat hikâyesini ve akademisyenlik sürecini katılımcılarla paylaştı. Yaşamındaki dönüm noktalarını istasyon taşlarına benzeten Yrd. Doç. Dr. Dinç, tarihi değerlerimizin de önemine değinirken, oryantalist milletlerin ideallerini işaret ederek şunları söyledi: "Şimdi çocuk doğuyor, büyüyor, askere gidiyor, askerden geliyor, torunu oluyor yine de çocukluktan kurtulamıyor. Hiç birey olamıyor. Düşünün bu neden böyle"

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Erel, kelimelerin değerinden söz ettiği konuşmasında dünyanın en değerli kelimesinin ismimiz olduğunu söyledi. Bununla beraber hayal gücünün yaşamımıza etkilerini anlattı ve hayal gücünü canlandırma oyunu ile farklı bir deneyim yaşattı.

Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, katkılarından dolayı konuşmacılara teşekkür ederek çiçek verdi ve "Kendi Değerlerimiz" etkinliğinin devam edeceğini söyledi.

ADÜ’de ’Kendi Değerlerimiz’ Etkinliği, İlgi Uyandırmaya Devam Ediyor

ADÜ’de ’Kendi Değerlerimiz’ Etkinliği, İlgi Uyandırmaya Devam Ediyor

ADÜ’de ’Kendi Değerlerimiz’ Etkinliği, İlgi Uyandırmaya Devam Ediyor

ADÜ’de ’Kendi Değerlerimiz’ Etkinliği, İlgi Uyandırmaya Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim