• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

ADÜ’de diriliş konferansları devam ediyor

ADÜ’de diriliş konferansları devam ediyor
Adnan Menderes Üniversitesi'nde "Diriliş Konferansları" kapsamında düzenlenen Gazeteci-Yazar İlhami Işık'ın konuşmacı olarak katıldığı "Güneydoğu'da...

Adnan Menderes Üniversitesi'nde "Diriliş Konferansları" kapsamında düzenlenen Gazeteci-Yazar İlhami Işık'ın konuşmacı olarak katıldığı "Güneydoğu'da 90'lı Yıllardan Bugüne FETÖ Yapılanması" gerçekleşti.

Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansa, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasına Merhum Adnan Menderes'i anarak başlayan İlhami Işık, Aydın'a ilk defa gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Işık, yaşanan FETÖ Darbe Girişiminin hala tam anlamıyla açıklığa kavuşturulamadığını söyleyerek, "Yaşadığımız bu darbe girişimiyle yatay-dikey mücadele etmemiz gerekiyor. Yoksa buna benzer örgütler bizim yanlışlarımızdan, eksiklerimizden beslenip daha da büyürler" dedi.

FETÖ'nün Türkiye'nin, etki altında kalarak yıkılması için oluşturulmuş küresel bir biçimlenme olduğunu söyleyen İlhami Işık, "FETÖ bir inançtan doğdu, sadece bugün var olmadı. 1960'lı yıllardan günümüze gelen eski bir yapıydı. Bu yapı zehirli bir sarmaşık gibi her yere yavaş yavaş sızdı" dedi.

Din, tarikat, cemaat, liderlik üzerinden kurulup uygulanan bu biçimlemenin, milliyetçilik, mezhep çatışmaları, gibi birçok nedeninin olduğunu belirten Işık, sivil örgütlenmenin bu gruplanmalar karşısında çok önemli bir yer tuttuğuna da vurgu yaptı.

FETÖ'nün güç mekanizmalarının devletin güvenlik güçleri, hukuk gibi çok önemli alanlarını ele geçirerek, siyasal anlamda organizasyonu bozduğunu söyleyen İlhami Işık, "Devlet onlara sığmış, onlar devlete sığamamış. Bu kadar büyük ve tehlikeli bir örgütle karşı karşıyaydık." dedi.

Güneydoğu'da FETÖ'nün yaptıklarına da değinen İlhami Işık, bu bölgede yaşanan kaosları Ergenekon, PKK, Hizbullah gibi örgütlerin üstüne yıkarak kendilerini deşifre etmekten kurtardıklarını ifade etti. Işık, sivil örgütlenmenin kenetlenmiş bir şekilde bu örgütün karşısında durmasıyla örgütün 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonlandığını sözlerine ekledi.

Gazeteci Yazar İlhami Işık, siyasal sistemimizde var olan karizmatik liderler sayesinde ve halkımızın mücadelesiyle, darbe girişiminden yara almayarak yolumuza devam ettiğimizi vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Konferans, soru cevap bölümünün ardından, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın İlhami Işık'a teşekkür belgesini takdim etmesiyle sona erdi.

ADÜ’de diriliş konferansları devam ediyor

ADÜ’de diriliş konferansları devam ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim