• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

ADÜ Veteriner Fakültesi’nin Eğitim Kalitesine AB Tescili

ADÜ Veteriner Fakültesi’nin Eğitim Kalitesine AB Tescili
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'nin (EAEVE) iki basamaklı değerlendirme sistemini başarıyla...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği'nin (EAEVE) iki basamaklı değerlendirme sistemini başarıyla geçerek eğitim kalitesini tescilledi.

EAEVE'ye bağlı değerlendirme yapan Avrupa Veteriner Eğitim Komitesince (ECOVE) 11 Mayıs 2016 tarihinde Approval olarak tanımlanarak 2005/36 AB Direktifi uygunluğunu alan ADÜ Veterinerlik Fakültesi, Türkiye'deki veteriner fakülteleri arasında akreditasyonu onaylanmış 5 fakülteden biri olarak dikkat çekiyor.

Avrupa Birliği içerisinde eğitim, araştırma, hizmet, donanım, fiziki şartlar, kalite standartlarına sahip olduğunu ortaya koyan EAEVE'nin temel amacı, Avrupa'da veteriner hekimlik eğitiminin asgari standartlarını oluşturmak, geliştirmek, standartların uygulandığını takip etmek ve yeterli gördüğü fakülteleri Avrupa Birliği içerisinde akredite etmek olarak tanımlanıyor. Avrupa'da bulunan veteriner eğitim kurumlarından, 96'sı EAEVE üyesi olarak dikkat çekiyor. 96 üye fakülteden 62'sinin akreditasyonu onaylanırken (Approval), 6 tanesi ise koşullu onay değerlendirmesine sahip bulunuyor.

2005 yılında ilk adımı atarak EAEVE'ye üye olan Veteriner Fakültesine, EAEVE Uzmanlar Komitesi ve öğrenci temsilcisi ilk ziyaretlerini 10-14 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirmişti. Burada yapılan değerlendirme sonrasında sunulan ziyaret raporunda, eksikler belirtilerek tamamlanması istenmişti. Raporda belirtilen birimlerdeki eksikliklerin giderilmesi yönünde yapılan çalışmaların ardından EAEVE'den ikinci ziyareti istendi. 22-24 Mart 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz Veteriner Fakültesinde incelemelerde bulunan ekip, eksikliklerin giderildiğini gözlemleyerek 11 Mayıs 2016 tarihinde İsveç'in Uppsala Kentinde gerçekleşen toplantıda Üniversitemiz Veteriner Fakültesi, ECOVE tarafından APPROVAL kategorisiyle sertifikalandırıldı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, yaptığı açıklamada; "Kararın, Üniversitemize, Ülkemize ve Veteriner Fakültesine hayırlı olmasını diler, öncelikle Avrupa standartlarında bir fakülte olma yolunda önemli bir başarıya imza atan ve bu başarıda 2005 yılından bugüne kadar emeği geçen tüm yöneticilerimize ve personelimize teşekkür ederiz" dedi.

ADÜ Veteriner Fakültesi’nin Eğitim Kalitesine AB Tescili

ADÜ Veteriner Fakültesi’nin Eğitim Kalitesine AB Tescili

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim