• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

ADÜ, Toplumun 7’den 70’ini Kucaklıyor

ADÜ, Toplumun 7’den 70’ini Kucaklıyor
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Aydın halkı ile üniversitenin bütünleşmesi adına gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle, toplumun farklı...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Aydın halkı ile üniversitenin bütünleşmesi adına gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle, toplumun farklı yaş gruplarından konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, sosyal projeler kapsamında Aydın Harvard Kids Anaokulu öğrencileri ve öğretmenlerini makamında ağırlarken, Yaşlıya Saygı Haftası kapsamında düzenlenen sempozyumda yaşlılarla bir araya geldi.

ADÜ senatosunun yaş ortalaması en düşük gününü yaşadığı ziyarette minikler, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın ikramlarının ardından isimlerini söyleyerek Bircan ile tanıştı. Ziyarete Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recai Tunca, Genel Sekreter Yardımcısı Göksel Baran, Aydın Harvard Kids Anaokulu Müdürü Gülçin Öztürk ve öğretmenleri nezaretinde 50'ye yakın minik katıldı. Daha sonra Rektörlük makamına geçen minikler ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

YAŞLIYA SAYGI SEMPOZYUMU ADÜ'DE YAPILDI

ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından Yaşlıya Saygı Haftası kapsamında düzenlenen "Yaşlıya Saygı Sempozyumu" Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleştirildi. Sempozyuma Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, Aymelek Derneği Yaşlı Gündüz Bakımevi'nden yaşlılar, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yaşlı Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güzel Dişcigil, ADÜ öncülüğünde kurulan Yaşlı Sağlığı Anabilim Dalının ülkemizde bir ilk olduğunu ve 2013 yılında kurulan Ana Bilim Dalında farklı bölümlerden öğretim üyelerinin eğitim verdiğini ifade etti. Yaşlıların kendileri ve çevreleriyle uyum içinde, barışık bir yaşam sürmesi için farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını belirten Dişcigil, "Yaşlılarımıza saygı, kültürümüzün en önemli değerlerinden biridir" dedi.

Yaşlıya saygı sempozyumunun düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan da, yaşlılarımızın, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olduğunu söyledi. Prof.Dr. Bircan, Kuranı Kerim'in İsra Suresi ayetlerinden örnekler verdiği konuşmasında; "Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ana ve babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi yanında yaşlanırlarsa kendilerine "öf" bile deme. Onlara sevgi ve şefkatle tevazu kanatları ger ve şöyle dua et: "Rabbim, onlar beni küçükken nasıl sevgi ve şefkatle büyüttülerse, sen de onlara öyle sevgi ve şefkatle muamele et" diyerek anne ve babamıza hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermenin evlat olarak öncelikli görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından "Eski Topraklar" adlı grubun müzik dinletisi büyük beğeni toplarken yaşlı bir amcanın harmandalı oynamasıyla salonda keyifli dakikalar yaşandı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, yaşlılardan oluşan gruba çiçek takdim etti.

Müzik dinletisinin ardından Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı Prof.Dr. İsmail Tufan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Fehmi Akçiçek moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Prof.Dr. Tufan, yaşlanmanın şans olduğunu, birçok insanın değişik nedenlerle erken yaşta hayatını kaybettiğini belirtirken yaşlılarımızın daha sağlıklı ve onurlu bir yaşam sürmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Dirik, "Can Yoldaşım Neredesin? "adlı sunumunda eş kaybının kişi üzerindeki etkileri, travma sonrası gelişim konularına değindi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sevnaz Şahin, "Zinde Yaşam" sunumunda zinde aktif yaşlanmak, yaşlanma sürecindeki fiziksel aktiviteler, beslenme, Geriatrik yaş grubunda hipertansiyon sıklığı konularını anlattı.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aynur Esen "Koca Çınar Ne Umar?" adlı konuşmasında yaşlılarımızı çınar ağacına benzettiğini, onlara gereken değeri vermemiz gerektiğini belirtirken, yaşlılarla sohbet ederek eğlenceli anlar yaşattı.

"YAŞLILARA OLAN DUYARLILIĞIMIZ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİYLE HAYATA GEÇİYOR"

Sempozyumun ardından Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ve Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altıntaş'ı makamında ağırlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, sosyal sorumluluğumuzun bilinciyle her zaman yardım kuruluşlarıyla projeler yürütmeye hazır olduklarını belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı Prof.Dr. İsmail Tufan da, bölgede özellikle Aydın çevresinde yaşlanma ve yaşlılık konusuna olan duyarlılıkları için Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ve Adnan Menderes Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altıntaş ise, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ın Derneklerine vermiş olduğu destekle, ilerleyen zamanda daha büyük yardım çalışmalarında birlikte olmak istediklerini söyledi.

ADÜ, Toplumun 7’den 70’ini Kucaklıyor

ADÜ, Toplumun 7’den 70’ini Kucaklıyor

ADÜ, Toplumun 7’den 70’ini Kucaklıyor

ADÜ, Toplumun 7’den 70’ini Kucaklıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim