• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

ADÜ, Senai Demirci’yi Ağırladı

ADÜ, Senai Demirci’yi Ağırladı
ADÜ Öğrenci Topluluklarının Kutlu Doğum Haftası kapsamında ortaklaşa düzenlediği ve Dr. Senai Demirci'nin konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberin...

ADÜ Öğrenci Topluluklarının Kutlu Doğum Haftası kapsamında ortaklaşa düzenlediği ve Dr. Senai Demirci'nin konuşmacı olarak katıldığı "Peygamberin İzinde Bir Gençlik" konulu konferans büyük ilgi gördü.

ADÜ eğitim gören Ganalı öğrenci Zakaria Muntari'nin Kur'an-ı Kerim'den okuduğu bir sure ile başlayan konferansa, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personel ile sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve öğrenciler katıldı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Peygamberimizin bizler için hayatını vakfettiğini ve yaşamındaki zevklerden vazgeçtiğini ifade etti ve O'nun daha peygamber olmadan önce insanların güvendiği birisi olduğunu, sözünde yalan olmadığını belirterek, biz Müslümanların ve insanlığın Hz. Muhammed'i örnek alması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Bircan'ın konuşmasının ardından sunumuna başlayan Dr. Senai Demirci, Peygamberimizin hayatından detaylar aktardı. Hz. Muhammed'in karşılaştığı olaylar karşısında nasıl tavır aldığını ve nasıl bir yükün altına girdiğini anlatarak, Peygamberimizin nasıl rehber bir insan olduğunu vurguladı.

Bunun yanı sıra Hz. Yusuf kıssası ile rüya içinde rüya olduğunu anlatarak ümitten bahseden Dr. Demirci, "Ben bütün genç arkadaşlara söylüyorum. Allah'la kul arasındaki ilişkinin, etkileşimin adı ümitten başka bir şey değildir. Allah kulunun kendisinden ümit kesmemesini ister" dedi.

Hz. Muhammed'in âlemlere rahmet olarak gönderildiğini de ifade eden Dr. Demirci, Peygamberimizin ümit kaynaklarımızdan biri olduğunu hatırlattı.

Dr. Senai Demirci'nin konferansın sonunda okuduğu "Kıl Beni Ey Namaz" adlı şiiri seyircilerden tam not alırken, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ın teşekkür ve hediye takdimi ile konferans son buldu.

ADÜ, Senai Demirci’yi Ağırladı

ADÜ, Senai Demirci’yi Ağırladı

ADÜ, Senai Demirci’yi Ağırladı

ADÜ, Senai Demirci’yi Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim