• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

ADÜ, Kendi Değerlerinin Farkına Vardı

ADÜ, Kendi Değerlerinin Farkına Vardı
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) akademik personelinin deneyimlerini paylaştığı "Kendi Değerlerimiz" adlı konferans ilgi gördü.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) akademik personelinin deneyimlerini paylaştığı "Kendi Değerlerimiz" adlı konferans ilgi gördü.

"Kendi Değerlerimiz" adlı konferans, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleşti. Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Türkoğlu, Aydın Meslek Yüksek Okulu (AYMES) Müdürü Prof. Dr. Talip Kabadayı ve Rektör Danışmanı Uzman Psikolog Civan İlci'nin konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, çok farklı alanlarda çok ciddi çalışmalar yapan akademisyenlerin olduğunu söyledi. ADÜ'nün içine dönebilirse başaramayacağı hiçbir şey olmayacağını ifade eden Bircan, "Bu program bir başlangıç. Kendi değerlerimizi anlatmalıyız, kendi içimize dönmeliyiz" dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ın konuşmasının ardından deneyimlerini dinleyicilerle paylaşan Prof. Dr. Adil Türkoğlu, "Ağaç yaşken eğilir" atasözünü anımsatarak erken yaşta verilen eğitimin önemine değindi. Hoşgörü ve eğitim arasındaki bağa değinen Türkoğlu, yardımlaşma, dayanışma ve sevginin önemine değindi.

Prof. Dr. Talip Kabadayı ise, UNESCO'nun 2002 yılından beri düzenlediği Dünya Felsefe Gününün, her Kasım ayının 3. Perşembe günü bütün dünyada kutlandığını ifade ederek felsefenin bu topraklarda Miletos kentinde doğduğunu vurguladı. Önümüzdeki yıllarda felsefe festivali yapmayı düşündüklerini müjdeleyen Prof. Dr. Kabadayı, mitolojiden yola çıkarak felsefenin bilim alanına sağladığı esnekliği anlattı.

Prof. Dr. Talip Kabadayı'nın ardından konuşma yapan Rektör Danışmanı Uzman Psikolog Civan İlci, engelli biri için yaşamın boyutlarını anlatarak biyolojik engellerin sosyolojik engellere dönüşmemesi gerektiğinin altını çizdi. Doğuştan görme engelli Ressam Eşref Armağan'a atıfta bulunan İlci, görmeden de bir şeylerin başarılabileceğine işaret etti.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, katkılarından dolayı konuşmacılara teşekkür ederek çiçek verdi. Bircan, "Kendi Değerlerimiz" etkinliğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

ADÜ, Kendi Değerlerinin Farkına Vardı

ADÜ, Kendi Değerlerinin Farkına Vardı

ADÜ, Kendi Değerlerinin Farkına Vardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim