• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Adres Patent, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda

Adres Patent, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda
Adres Patent, fikri mülkiyet bilincini arttırmak, katma değeri yüksek ürünlerin patentlenebilmesi ve ticarileştirilmesi konularında bilgilendirmeler yapma...

Adres Patent, fikri mülkiyet bilincini arttırmak, katma değeri yüksek ürünlerin patentlenebilmesi ve ticarileştirilmesi konularında bilgilendirmeler yapma amacıyla 3 Mart'ta başlayacak İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'na katılacak.

Dünyada 100'den fazla ülkenin üyesi olduğu Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu "nun (IFIA) bünyesinde, Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE) ev sahipliğinde, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı'nın (WIPO) çalıştay desteğinde düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF'16) 03-06 Mart 2016 tarihlerinde Adres Patent "in de katılımıyla başlayacak. Fuarda fikri mülkiyet bilincini arttırmak, katma değeri yüksek ürünlerin patentlenebilmesi ve ticarileştirilmesi konularında bilgilendirmeler yapacak olan Adres Patent; Aynı zamanda 2023 vizyonu hedefleri arasında yer alan 1 milyon patent hedefine ulaşılması ile ilgili de sanayi ve üniversite işbirliğine dikkat çekmeyi hedefliyor. Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, teknolojik ve ekonomik gelişmelere artı değer katan buluş ve inovasyon faaliyetlerinin artırılması için ülkemiz son yıllarda büyük bir çaba gösterildiğini ifade ederek "Bizce oluşturulan inovasyon ve buluşlara yönelik en önemli araçlardan biri de uluslararası buluş fuarları ve sergileridir. Bu bağlamda etkinlik yerinin, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan ve dünyanın ticaret merkezi olarak kabul edilen İstanbul'da olması hem buluşçular hem de yatırımcılar için dünyanın en önemli buluş fuarı olması özelliğini de beraberinde getirmektedir" dedi.

"HEDEF 2023 YILINA KADAR 1 MİLYON PATENT"

Üniversitelerin geliştirdiği bilimsel bilginin ve yetiştirdiği insan kaynağının üretim süreçlerine entegrasyonunun, ekonomik gelişmeyi tetikleyecek en önemli unsurların başında geldiğine dikkat çeken Akbulut, "Bu entegrasyonda "Kamu', "Üniversite" ve "Sanayi" olmak üzere üç önemli aktör bulunmaktadır. Teorik bilginin üretim süreçlerine entegrasyonunun sağlanması, bir diğer deyişle üniversite-sanayi işbirliğinin etkin bir şekilde gerçekleşmesi, belirttiğim üç önemli aktörün eş düzeydeki başarılarına ve sistematik bir bütünlük içerisinde hareket etmesine bağlıdır. Adres Patent olarak bu noktadan hareketle, 2023 hedefleri kapsamında 1 milyon patent başvurusu hedefini de göz önünde bulundurarak, sanayi ile üniversitenin bilimin ticarileştirilmesi noktasında birbirine muhtaç olduğunu ve bu gibi organizasyonlar aracılığıyla ortak çalışmalara imza atması gerekliliğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı süresince Adres Patent olarak Türkiye'nin ilk marka borsası olma özelliğine sahip olan markaborsasi.com sitesinin tanıtımıyla birlikte 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Hakları gününe de dikkat çekmeyi planladıklarını dile getiren Cumhur Akbulut, "Bunun için; Firmamız öncülüğünde Türkiye Patent Hareketi ile birlikte düzenlediğimiz 01 Mart-15 Nisan 2016 tarihleri arasında sosyal medyada #TürkiyePatentSloganınıArıyor etiketi ile başlattığımız yarışmanın tanıtımını da gerçekleştireceğiz. Yarışmayı kazanan slogan ve slogan sahibinin adı 26 Nisan Patent haftası kapsamında (İBB) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği açık hava mecralarındaki billboardlarda 1 hafta boyunca yer alacağını da ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim