• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Adrenalin İçin Cennete Uçtular

Adrenalin İçin Cennete Uçtular
Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Dünyaca Ünlü kelebekler vadisine yapılan Base Jump (serbest atlayışlar) nefesleri kesti.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Dünyaca Ünlü kelebekler vadisine yapılan Base Jump (serbest atlayışlar) nefesleri kesti.

"Kelebekler Vadisi base jump testleri" adı altında yapılan etkinliğe 5 ülkeden 1'i bayan 8 sporcu katıldı. Pazar gününe kadar hava koşullarına göre her bir sporcu 12 atlayış yapmayı planlarken ilk gün atlayışları nefesleri kesti. En az 5 yıldan bu yana base jump yapan Türkiye'den Cengiz Koçak, Samet Baydar, Çağdaş Türkmen, Hollanda'dan Jpdkam , İngiltere'den Julian Deplige , Almanya'dan Andreas Aman, İtalya'dan Allien Messina ile Amerika'dan 36 yaşındaki Amanda Vicharelli faralya köyündeki tepede kurulan serbest atlayış rampasında hazırlıklarını tamamlayıp atlayış için rüzgarın durmasını beklediler. Çılgın sporcular Kelebekler vadisinden 330 metre yükseklikte kurulan platform'dan atlayış öncesi birer birer platforma çıkıp Kelebekler vadisinin muhteşem manzarasını süzdüler. İlk önce Türk sporcu Cengiz Koçak kendini boşluğa attıktan birkaç saniye sonra yedek paraşütünü açarak muhteşem manzarada süzülmeye başladı. 5 ülkeden diğer 7 sporcuda rampaya çıkıp gerekli testleri yaptıktan sonra atlayış için son hazırlıkları yaptı. Bazı sporcular hafif rüzgar nedeniyle beklerken bazıları da her türlü riski göze alarak geriye doğru sayıp kendilerini boşluğa bıraktılar. Yaklaşık 90 ile 110 kilometre hızla 3-5 saniye vadiye doğru havada uçan sporcular yere yaklaşık 180 metre kala paraşütlerini açarak muhteşem vadinin manzarasında plaja iniş yaptı. Ölüdeniz Jandarması , 112 acil ve UMKE ve Likya Dağcılık ekipleri hem atlayış yerinde hem de kelebekler vadisinde olası yaşanacak kazaya karşı tedbirler aldı. Sporcular, kasklarındaki özel kameralarla bu anı saniye saniye görüntüledi.

TEK BAYAN SPORCU SON ANDA KARAR VERDİ

ABD'de Arıcılık ve bal üreticiliği yaptığı öğrenilen 15 yıldan bu yana base jump yapan Amanda Vicharelli, hazırlıklarını yapıp platforma çıktıktan sonra atlayışa geçmek istedi. Fakat hafif rüzgar nedeniyle platform üstünde bir süre bekledikten sonra geriye döndü. ABD'li bayan sporcu platformun üzerine yatarak rüzgarın durmasını bekledi. Bu güne kadar rüzgar 0 olmadan hiç atlayış yapmadığı riske girmediği öğrenilen Amanda Vicharelli Kelebekler vadisini yüksekten iyice izledikten sonra bir anda kararını verip 3'ten geriye doğru sayıp çığlık atarak kendini boşluğa bıraktı. Amanda Vicharelli ve diğer sporcuların atlayışları Faralya mahallesinden ve Kelebekler vadisinden nefesler tutularak izlendi.

Vatandaşlar atlayışları cep telefonlarıyla görüntülemek için birbirleriyle yarıştı. Atlayış sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Amanda Vicharelli, bu güne kadar hep yüksek binalardan uçuş yaptığını böylesine kayalık yerlerden nadir atlayışlarda bulunduğunu söyledi. Vicharelli, "Sıfır rüzgar bekledim. Dünya'nın bir çok yerinde atlayış yaptım. Son beş yıl içinde yılın altı ayı çalışıyorum. Kalan altı ayında atlayış yapmak için Dünya'yı dolaşıyorum. Rüzgar 0 olmayınca o yüzden atlayış yapmayacaktım. Önceden atlayanları görünce yine de dayanamadım. Rüzgar olmasına rağmen atladım. Base Jumpr adrenalin verdiği için seviyorum. Finlandiya'da bir arkadaşımın cenazesine katıldım. Kelebekler vadisinde atlayış yapılacağını duyunca Ölüdeniz'e geldim. Kelebekler vadisini daha önce duymuştum. Bu kadar güzel olduğunu beklemiyordum. Denizin rengi ve diğer özellikleriyle Yunanistan'daki Zigontas adasını andırıyor. Kelebekler vadisinde 4 günde en az 12 atlayış yapmak istiyorum" dedi.

ADRENALİN VE MANZARA BÜYÜLEDİ

Etkinlik sorumlusu Cengiz Koçak da, Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz'i tanıtmak istediklerini belirterek; "Burada Ekim ayında Dünya kupası yapmayı planlıyoruz. 5 ülkeden 8 sporcu Pazar gününe kadar atlayışlar yapacağız. Buradaki arkadaşlar en az 5 yıllık uçuş deneyimine sahipler. Hava sabah güzeldi. Sekiz kişi atladık. Hava güzel olunca çok güzel ve güvenli atlayış yaptık. Çevreyi çok beğendiler. Şimdi Ölüdeniz sahiline geldik paraşütleri katladık. Tekrar atlamaya gideceğiz. Dört gün boyunca hava güzel olduğu sürece atlayış yapmaya çalışacağız. Bu benim ikinci atlayışım. Daha önce de atladığım için bir sorun olmadı. Atlayışın ardından 3 saniye serbest olarak düşüyoruz. Bu sırada hızımız 90-110 kilometreyi buluyor. Atlayış rampası ile Kelebekler vadisi 330 metredir. Karanlık kanyonunda bu yapılıyor. Kelebekler vadisi çok daha güzel. Şimdi Dünya atlayış yapmak için Kelebekler vadisine gelecek" diye konuştu.

Etkinlik yetkililerinden Erdal Akkuş ise, "şimdi için tadını çıkarmaya başladık. Bu organizasyon için hakikaten çok yorulmuştuk. Malzeme taşıdık, kurduk. Günlerce uğraştık, çok yorulduk. Şimdi bu işin keyfini çıkartıyoruz. Emniyetli kazasız belasız herkesin güzel bir vakit geçirmesini istiyorum. Böyle bir değeri Ölüdeniz'e kattığımız için mutluyuz. Şuanda atlayışlara 8 sporcu katılıyor. İki tane sporcumuz kendi özel sebeplerinden dolayı ayrılmak zorunda kaldı. Platformdan atladıktan sonra maksimum düşüş süresi 4 saniyedir. Atladıktan sonra ortama uçuş süresi de 1.5 dakikadır. Ondan sonrada kelebekler vadisine iniş yapıyoruz. Daha sonra tekne ile Ölüdeniz sahiline ulaşacaklar. Şimdi bir yarışma değil etkinlik düzenlediğimiz için bir süre ve sayı koymadık. Katılımcılar istedikleri kadar atlayabilecekler" dedi.

Adrenalin İçin Cennete Uçtular

Adrenalin İçin Cennete Uçtular

Adrenalin İçin Cennete Uçtular

Adrenalin İçin Cennete Uçtular

Adrenalin İçin Cennete Uçtular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim