• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Adıyamanspor Başkan Ve Yöneticilerine İkinci İcra Takibi

Adıyamanspor Başkan Ve Yöneticilerine İkinci İcra Takibi
Daha önce SSK borçlarından dolayı icra takibi başlatılan Adıyamanspor Kulübü başkan ve yöneticilerine bu kez vergi borcundan dolayı ikinci bir icra takibi...

Daha önce SSK borçlarından dolayı icra takibi başlatılan Adıyamanspor Kulübü başkan ve yöneticilerine bu kez vergi borcundan dolayı ikinci bir icra takibi başlatıldı.

Adıyamanspor'un 2004-2015 yılları arasında görev yapan kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ikinci icra takibi başlatıldı. 2. lig, 3. lig ve BAL Liginde mücadele ettikten sonra amatör kümeye düşen Adıyamanspor'un başkan ve yöneticileri ikinci icra şokunu yaşadı. SSK borcunun yanında devlete vergi borcunu ödemediği için 11 yıllık dönemde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapan yaklaşık 60 kişiye ödeme emri gönderildi. Vergi dairesi tarafından gönderilen ödeme emrinde borcun 7 gün içerisinde ödenmesi veya mal beyanında bulunulması istenirken, mal beyanında bulunmayanların hapis cezasıyla cezalandırılacağı ifade ediliyor.

"TOPLAM 2 MİLYONA YAKIN BORÇ VAR"

İçerisinde Adıyaman'ın ileri gelen işadamları, siyasetçileri, bürokratları ve yöneticilerinin de bulunduğu 60 kişiye Adıyaman Vergi Dairesi tarafından ödeme emri gönderildi. Onbir yıllık süre içerisinde faizleriyle birlikte yaklaşık 2 milyon vergi borcu olduğu öğrenilen Adıyamanspor'un, bu borcu ödememesi halinde tüm yöneticilerin hesaplarına ve mal varlıklarına haciz konulabilecek.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, toplam borcun 2 milyon civarında olduğu ancak bu borçların dönemsel olduğunu belirterek, "Her başkan ve yönetim kurulu üyeleri kendi döneminden sorumludur. Bir kişi kendi döneminde kendisine düşen borcu ödediğinde kendi sorumluluğu bitmiş olmuyor. Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin kendi dönemlerine ait olan borçları sıfırlamaları halinde kişinin sorumluluğu kalmıyor. Devletimiz tarafından daha önce çıkartılan yapılandırmalara yöneticiler başvursalar idi, bu gün bu borç bu kadar birikmez ve insanlar mağdur olmaz idi" ifadeleri kullanıldı.

Bir dönem Adıyamanspor Kulüp Yönetiminde yer alan Turgutreis mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, kentin tek profesyonel takımına sahip çıkmak için girdikleri yönetim kurulu üyeliği nedeniyle bu gün kendilerine icra takip tebligatı gönderilmesine sert tepki gösterdi.

Abdulkadir Geylani Taş, "Defterdarlık tarafından şahsıma ödeme emri gönderilmiş. 2012 yılında yönetici olduğum Adıyamanspor'dan dolayı bana gönderilen ödeme emriyle ilgili yetkililere buradan seslenmek istiyorum. Memleketin tek profesyonel takımına sahip çıkmayalım mı? Kentin ileri gelenleri yönetime girmeyince bizleri yönetime aldılar. Çevre illerin takımları üst liglerde mücadele ederken, takıma yetkililer destek verirken, bizde takıma yönetici bulunamıyor. Muhtar olarak takıma yönetici olduk ancak aradan geçen 4-5 yıl sonra bize ceza gönderiyorlar. Tek suçumuz elimizi taşın altına koymak. Hiçbir transferde, hiçbir para işinde imzam yok. Sadece takımda yönetici olarak bulundum. Bu cezayı ben ödeyemem. Gecikme faizi hariç, 24 bin TL bana ödeme emri gönderilmiş. Bu beni hem maddi olarak hem de manevi olarak yıprattı. Demek ki bu ülkede, bu memlekette hiçbir şey yapmayacaksın. Gençlik çürüsün, gençlik spor yapmasın. Böyle bir şey olamaz. Bu işe yetkililer çözüm bulsun. Bu işin sonu çok iyi değil" diye konuştu.

Adıyamanspor Başkan Ve Yöneticilerine İkinci İcra Takibi

Adıyamanspor Başkan Ve Yöneticilerine İkinci İcra Takibi

Adıyamanspor Başkan Ve Yöneticilerine İkinci İcra Takibi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim