• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Adıyamanlı öğrenciler Altıeylül’de

Adıyamanlı öğrenciler Altıeylül’de
'Biz Anadoluyuz" Projesi Kapsamında Adıyaman'dan Balıkesir'e gelen öğrenciler, körfez gezisi sonrasında Balıkesir'de Altıeylül Belediyesinin misafiri oldular.

'Biz Anadoluyuz" Projesi Kapsamında Adıyaman'dan Balıkesir'e gelen öğrenciler, körfez gezisi sonrasında Balıkesir'de Altıeylül Belediyesinin misafiri oldular. Misafir öğrenciler Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu İle Buluşarak, 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtını ziyaret ettiler.

'Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Adıyaman'dan gelen 183 kişilik öğrenci kafilesi Başkan Kafaoğlu ile buluşarak 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtını ziyaret ettiler. Ziyarette Başkan Kafaoğlu 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak için bu anıtı yaptık, diyerek sözlerine şöyle devam etti. "Projenin ismi gerçekten çok güzel "Biz Anadoluyuz" değişik renkleriyle, desenleriyle biz bir araya gelince Anadolu oluyoruz. Doğadaki kır çiçekleri gibi, kilimdeki desenler gibi, aşurenin içindeki değişik lezzetler gibi bir araya gelince biz Anadolu oluyoruz. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, hiç kimse bizi dize getiremeyecek, bayrağımızı indiremeyecek, ezanımızı susturamayacak, vatanımızı bölemeyecek ve bu millete asla diz çöktüremeyecekler. Biz bizi biz yapan değerlere sahip çıkacağız. Bizi biz yapan değerler nedir? İşte Cumhurbaşkanımız Rabia diyerek özetliyor. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet düsturu ile bir araya geldiğimiz müddetçe bu ülke ilelebet devam edecektir. Binlerce yıllık bir geçmişi olan, insanlık tarihine ismini altın harflerle yazdıran, gittiği her yere medeniyet götüren, adalet götüren bir neslin torunlarıyız biz. Geçmişimizle övünüyoruz ve her zaman bizlerde gelecek nesillere, güzel miras bırakmak için gayret sarf ediyoruz. İçinde bulunduğumuz mekân 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı'nın olduğu mekândayız. Bundan bir yıl önce bir 15 Temmuz gecesi yaşadık. Ülkemizi bölmeye, parçalamaya dönük hareketti. Milletin silahları millete doğrultulmuştu, tanklar, helikopterler ve uçaklar kullanılarak milletin üzerine ateş açılmıştı. Yüce Türk milleti göğsünü siper etti ve Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara meydanlara akın ederek elinde sadece Türk bayrağı ile bu hayâsızca akını durdurdu. Kurtuluş savaşından sonra karşılaştığımız en büyük tehlikeydi bunu unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor, gelecek nesillere doğru aktarmamız lazım. Bizde Altıeylül Belediyesi olarak bu anıtın yapımını gerçekleştirdik. Türkiye'de 15 Temmuz ile ilgili ilk anıt yapan belediyeyiz ve bu anıtımız Türkiye'de 15 Temmuz ile ilgili yapılan en anlamı anıt ödülünü aldı'.

Adıyaman'dan gelen öğrenciler Balıkesir'de olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirirken, 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir anıtını görmekten ve anıtın içinde okunan saladan çok etkilendiklerini söyleyerek, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'na teşekkür ettiler.

Ziyaretin sonunda Başkan Kafaoğlu ile Öğrenciler anıtın çevresinde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Adıyamanlı öğrenciler Altıeylül’de

Adıyamanlı öğrenciler Altıeylül’de

Adıyamanlı öğrenciler Altıeylül’de

Adıyamanlı öğrenciler Altıeylül’de

Adıyamanlı öğrenciler Altıeylül’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim